U STANJU PRIPRAVNOSTI

Iran se ne predaje, poslali oštru poruku: 'Iskoristi ćemo sve dostupne alate'

Foto: Wana News Agency/REUTERS
FILE PHOTO: Anti-Israel protest in Tehran
Foto: OFFICE OF THE IRANIAN SUPREME LE
Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei attends a meeting in Tehran
Foto: MAJID ASGARIPOUR/REUTERS
An Iranian missile system is displayed next to a banner with a picture of Iran's Supreme Leader Ayatollah Ali Khamenei and the late Lebanon's Hezbollah leader Hassan Nasrallah, in a street in Tehran
28.10.2024.
u 11:25
Brojni izraelski ratni zrakoplovi su prije zore u subotu u tri vala napali tvornice projektila i druge objekte blizu Teherana i na zapadu Irana, objavila je izraelska vojska.
Pogledaj originalni članak

Teheran će "iskoristiti sve dostupne alate" da odgovori na izraelski napad na vojne ciljeve u Iranu prošlog vikenda, rekao je glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Ismail Bagei u ponedjeljak. Iran je ranije omalovažavao izraelski zračni napad u subotu, rekavši da je prouzročio tek ograničenu štetu, a američki predsjednik Joe Biden je pozvao na zaustavljanje eskalacije koja je povećala strah od sveopćeg sukoba na Bliskom istoku.

Govoreći na tjednoj tiskovnoj konferenciji, Bagei je kazao: "(Iran) će iskoristiti sve dostupne alate kako bi pružio jasan i učinkovit odgovor cionističkom režimu (Izraelu)". Narav iranskog odgovora ovisi o prirodi izraelskog napada, dodao je Bagei, no nije pružio daljnje pojedinosti. Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei je u nedjelju kazao da bi iranski dužnosnici trebali odrediti najbolji način da se Izraelu pokaže iranska snaga, dodavši da izraelski napad ne bi trebalo "ni omalovažavati ni preuveličavati".

Brojni izraelski ratni zrakoplovi su prije zore u subotu u tri vala napali tvornice projektila i druge objekte blizu Teherana i na zapadu Irana, objavila je izraelska vojska. Teško naoružani suparnici se mjesecima uzajamno napadaju, pri čemu je subotnji napad predstavljao odgovor na iranski napad raketama 1. listopada, za koje je Izrael rekao da ih je uglavnom oborila njegova protuzračna obrana. Iran podupire Hezbolah, koji se bori protiv izraelskih snaga u Libanonu, te palestinsku militantnu skupinu Hamas, koja se protiv Izraela bori u Pojasu Gaze.

 >>> VIDEO Haidar Diab: Jedno poglavlje u sukobu Iran-Izrael je gotovo, ne očekujem napade do američkih izbora

VEZANI ČLANCI: 


 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NI
nitkoinista
13:28 28.10.2024.

da je napad bio tako beznacajan ne bi iranci ovako prijetili