puls za biralište

Iskrenost i poštenje biračima nisu tako bitni, važniji su im programi

Foto: VL FOTO
Iskrenost i poštenje biračima nisu tako bitni, važniji su im programi
09.11.2011.
u 19:00
Agencija Promocija Plus za Transparency je provela istraživanje na uzorku od 1300 ispitanika.
Pogledaj originalni članak

Čak 69,7 posto građana smatra da se kampanje neće financirati u skladu sa zakonom, no to će u obzir uzeti njih 30,8 posto

Iskrenost i poštenje političara građanima su manje bitni nego prije dvije godine, ali su im zato važniji programi, pokazuje istraživanje Transparency Internationala. Za 23,5 posto građana bitno je poštenje, dok je prije dvije godine to bilo bitno za 26,9 posto. Tada je program bio bitan za četiri posto građana, a sada je program važan za njih 16 posto.

Agencija Promocija Plus za Transparency je provela istraživanje na uzorku od 1300 ispitanika. Pokazalo se da građani ne žele zloupotrebu proračunskog novca za predizborne kampanje te političare koji ne otkrivaju izvore financiranja smatraju nepoštenima. Čak 69,7 posto građana vjeruje da političari kampanje neće financirati u skladu sa zakonom. Izvore financiranja pri davanju glasa u obzir će uzeti 30,8 posto građana. Važnost obrazovanosti kandidata pala je u drugi plan, sa 12 na 6 posto.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CH
chemica
20:42 09.11.2011.

80% građana ove zemlje se teško može svrstati u pismene ljude, a važan im je stranački program kojeg nisu u stanju razumjeti? Jadna li nam šugava majka, ako će ovi mulci i opet izabrati kriminalce jer im je program važniji od poštenja i forma od sadržaja.

OB
-obrisani-
08:15 10.11.2011.

Ma jok bre, biračima su nadasve važna obećanja, ludom radovanja, tipa onih od burDušmana, o povratu opljačkanog blaga ili od joce o svekolikoj srpskoj praveDNOsti

ZD
Zdravorazumski
13:03 10.11.2011.

Mora da su u istraživanju sudjelovali samo članovi HDZ-a i SDP-a. + Šteta novaca koji se troše na ovakva GLUPA istraživanja, dajte ih rađe onima koji kopaju po kontejnerima. UŽAS!!!