nedaleko od gospića

Iskusan lovac poginuo od mine dok se šuljao za srnjakom

Foto: Arhiva VL
Iskusan lovac poginuo od mine dok se šuljao za srnjakom
19.07.2012.
u 09:22
Od eksplozivne naprave poginuo je 52-godišnjak sa šireg gospićkog područja.
Pogledaj originalni članak

Mina je odnijela još jedan život u Lici. Oko 8.40 sati nastradao je 52-godišnji M.M., lovac koji se u srijedu poslijepodne uputio u šumski dio u Počitelju nedaleko Gospića. Bio je dugogodišnji član lovačkog društva, zaposlenih Hrvatskih željeznica, a iza sebe je ostavio suprugu i sina.

Ova nesreća izazvala je u lokalnim medijima mnoga nagađanja, a najglasnije je ono da se radi o podmetnutoj mini te da nesretni događaj zapravo nije bio nesretan. Nagađa se da je bomba podmetnuta na lovačkoj "čeki" ili pored nje gdje je tijelo navodno pronađeno.

Spominju se sukobi između lovačkih društava no to odlučno demantira Joso Čorak, prvi čovjek lovačkog društva Lika.

- Ma to nema nikave veze s ovim. Nikada prije nismo bili u sukobima s nikim tako da je prenategnuto pričati o podmetanjima. On je bio naš dugogodišnji član, javio se u 18.30 sati da ide na šuljanje na srnjaka, kazao nam je Čorak. Dodaje da tamo nije ni bilo nikakve "čeke".

Iz PU ličko-senjske demantirali su navode o mogućem ubojstvu, no službeni uzrok smrti nisu mogli potvrditi bez završenog očevida.

Policijski očevid bio je u tijeku do kasnih popodnevnih sati jer je područje prvo trebalo provjeriti te osigurati od mogućih drugih mina. To su obavili članovi tima za protueksplozijsku zaštitu, a na teren su izašli vještaci Županijskog državnog odvjetništva u Karlovcu.

Neslužbeno se moglo saznati kako je M.M. u lovu na tom području bio nebrojeno puta, dobro poznavao teren što je dodatno podignulo glasine da se radi o podmetanju ako ne drugih lovaca onda možda krivolovaca.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TO
Toni50
15:00 19.07.2012.

U legalnom lovu i minskom polju ?

EX
excell
20:48 19.07.2012.

piskaralo mislilo si valjda na srndača----što je njemu srndač kriv...lovac postaje lovina

VI
Vito
08:51 20.07.2012.

Iskusan lovac poginuo od mine dok se šuljao za srnjakom Očito je srnjak iskusniji... Uz to, pitanje je što je "iskusan" lovac radio u minskom polju? Zar postoje odobrenja lova u minskim poljima? Uputio se poslijepodne i poginuo slijedeće jutro... Zar se visoka divljač lovi po noći?