potez očajnika

Italija: Nije primio plaću mjesecima pa se zapalio ispred vijećnice

Foto: AFP/Pixsell
Italija: Nije primio plaću mjesecima pa se zapalio ispred vijećnice
30.03.2012.
u 11:20
Samo dan prije na isto se odlučio i biznismen koji mora platiti tisuće eura navodno neplaćenog poreza
Pogledaj originalni članak

Nakon što mjesecima nije primao plaću, marokanski radnik koji boravi u Italiji u znak prosvjeda sam se zapalio, i to samo dan nakon što se jedan talijanski biznismen zbog spora oko poreza odlučio na isto.

Građevinski radnik (27) oporavlja se u bolnici od opeklina koje je zadobio nakon što se polio benzinom i zapalio ispred gradske vijećnice u Veroni. Na očajnički potez odlučio se, potvrdila je talijanska policija, zbog neimaštine, donosi Guardian, i zato što je zadnju plaću primio prije četiri mjeseca.

Čini se da se ugledao na talijanskog biznismena (58) koji se samo dan prije zapalio u svom automobilu ispred bolonjskog poreznog ureda. Njegova žalba na odluku da  mora platiti tisuće eura navodno neplaćenog poreza odbijena je, a 58-godišnjak je u pokušaju samoubojstva zadobio teške opekline.

Podsjetimo, vlada premijera Marija Montija u krenula je u borbu s poreznim neplatišama koji su, prema njihovoj procjeni, Italiju stajali oko 120 milijardi eura godišnje. Sindikati pak tvrde da mjere štednje, uključujući poreze, rezove potrošnje i reformu mirovinskog sustava, neproporcionalno opterećuju obične radnike.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BO
bomba
12:10 30.03.2012.

Podsjetimo, vlada premijera Marija Montija u krenula je u borbu s poreznim neplatišama koji su, prema njihovoj procjeni, Italiju stajali oko 120 milijardi eura godišnje. ------------------------------------------------------------------ Ma daj, ja mislim da im je vlada malo pretjerala kako bi vijest bila bombastična. Ako nisu platili 120 000 000 000 € godišnje poreza onda se sa pravom pitam koliko je uplačeno. Da su toliki novac pronevjerili onda mora biti iznos uplate veći min. 10 puta od ovog prikazanog da bi se mogao sakriti. A ako su onda uplačivali godišnje toliki novac onda kako su dospjeli u krizu jer iz priloženog se vidi da tu nešto nije u redu. Da je iznos koji nije uplačen na godišnjem nivou 1 200 000 000 € u to bi povjerovao ali ovako ne. Talijanska vlada kao i naša legla malim na kosti kao da oni mogu izvući proračun, a velikim ribama generatorima neplaćanja i krize se malo gleda kroz prste. Kad ubiju male ribe ostaje im još velika da je dokusure i onda u nedostatku riba i sebi da presude.

TO
Toni50
12:33 30.03.2012.

Italija: Nije primio plaću mjesecima pa se zapalio ispred vijećnice.. kretenčina krivo je to napravio trebao je viječnicu zapaliti ! Naši su stradalnici demokracije i njihovih ¨\"zakona\" isto budaletine kada nedobiju plače štrajkaju glađu.- time dokazuju tvrde neumorno iako ne dobivamo plaču mi imamo lovu za žderati ali nečemo !!!

OB
-obrisani-
06:35 31.03.2012.

Sada se vise ne pale samo tibetanski svecenici . \"Moda\" je stigla i u Europu.