ISTRAGA

Ivan Mravak ostaje još dva mjeseca u pritvoru u Remetincu

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Ivan Mravak ostaje još dva mjeseca u pritvoru u Remetincu
20.08.2010.
u 16:23
Bivšem predsjedniku uprave HEP-a pritvor nije produžen zbog nove USKOK-ove istrage, nego zbog stare afere s dogovaranjem mita.
Pogledaj originalni članak

Ivan Mravak, bivši potpredsjednik HEP-ove uprave, ostaje još dva mjeseca u istražnom zatvoru u Remetincu, ali ne zbog nove USKOK-ove istrage u slučaju Dioki, nego zbog “stare”, vezane uz dogovaranje mita od 16 milijuna kuna zbog poslova s termoelektranom u Sisku i Zagrebu.

U slučaju isporuke struje po povlaštenim cijenama Diokiju i davanja zajma, za Mravka, koji je zasad osumnjičen s Ivanom Mrljakom, direktorom HEP-ove Opskrbe, i nepoznatim(a), USKOK nije ni tražio istražni zatvor. Podsjetimo, Mravak je prekjučer progovorio i u prostorijama USKOK-a iznosio svoju obranu puna tri sata.

Kako u slučaju Dioki još traje kriminalističko istraživanje, tek će se raspetljati koga će USKOK zajedno s Mravkom i Mrljakom još osumnjičiti za udruživanje u grupu za počinjenje kaznenih djela. Nakon toga bit će jasan i pravni status većinskog vlasnika Dioki grupe, koji je na funkciji predsjednika uprave Diokija d.d. još dva dana. Ježić je jučer za naš list kazao da je policija razgovarala s njegovim ljudima iz Diokija.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MM
Mladen Miletić
18:30 20.08.2010.

Svemočni BOG-uskok i sugestije odozgora i sistem funkcinira po pojedinima ...