Sabor

Ninčević Lesandrić ocijenila apsurdnim zahtjev za osnivanjem fonda za plaćanje penala

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ninčević Lesandrić ocijenila apsurdnim zahtjev za osnivanjem fonda za plaćanje penala
08.02.2018.
u 20:53
"Već imamo fond za elementarne nepogode pa neka se lijepo uz potrese, poplave i požare samo doda uhljebi", kazala je Mostova zastupnica.
Pogledaj originalni članak

Zastupnica Mosta Ivana Ninčević Lesandrić ocijenila je u danas u Saboru "apsurdnim" zahtjev županija da se osnuje državni fond za plaćanje penala zbog nenamjernih propusta u pripremi i provedbi EU projekata.

Predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću su sa sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija župani ovaj tjedan uputili zaključke kojima od njega traže osnivanje državnog fonda iz kojeg bi se plaćali penali zbog nenamjernih propusta u pripremi i provedbi projekata aglomeracije, velikih i važnih EU projekata.

"Nije dovoljno što su porezni obveznici morali plaćati plaću svim tim ljudima koji ne znaju odraditi svoj posao niti su se trudili da ga nauče raditi, sad ćemo još skupljati sredstva za državni fond koji će plaćati sve ove penale koje smo dobili zbog nerada", rekla je nakon stanke koju je zatražila u ime Kluba Mosta nazvavši takvu ideju "apsurdnom".

"Godinama se u razvojne agencije, inkubatore, centre i akceleratore zapošljavaju ljudi koji nemaju kompetencije i nisu stručni i ne znaju odraditi svoj posao, jer da znaju onda od 12,6 milijardi eura ne bi bilo isplaćeno jednu milijardu, što je cijelih osam posto", ustvrdila je Ninčević Lesandrić. Poručila je premijeru da se ne mora mučiti s osnivanjem novog državnog fonda. "Već imamo fond za elementarne nepogode pa neka se lijepo uz potrese, poplave i požare samo doda uhljebi", kazala je.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DJ
djako951
07:29 09.02.2018.

Stvar je puno kompleksnija! Osim tih nesposobnih uhljeba (tisuće i tisuće) nekom nije u interesu da se povlači novac iz EU! Jer kad bi se svi dionici zadovoljili ne bi bilo 'problema' koje bi rješavali naši nesposobni (korumpirani) vlastodršci....!

I1
ing-12345
04:02 09.02.2018.

Gospođa je potpuno u pravu. Uhljebi u svim tim raznim agencijama nisu u stanju osmisliti i napisati projekte kojima bi nagovorili EU da nam vrati naš novac koji uplaćujem u fond EU do danas smo uplatili već 4 milijarde eura a dobili natrag šipak.