MOJE NAJPUTOVANJE

Ivi Majoli najljepša je Australija

Foto: import
Ivi Majoli najljepša je Australija
22.09.2005.
u 12:09
Pogledaj originalni članak

Naša poznata tenisačica Iva Majoli u svojoj je karijeri puno putovala, obišavši cijeli svijet, pa joj je teško, kaže, izdvojiti najdraže putovanje. Ipak bih izdvojila Australiju, koju smatram najljepšim mjestom na svijetu. Oduševili su me gradovi Melbourne i Gold Coast sa svojim dugačkim pješčanim plažama kazala nam je Iva dok je šetala svoga novog ljubimca, šestipolmjesečnog retrivera Dormyja. Kod kuće su ostali maltezeri Rocky i Pika, koji joj već niz godina prave društvo. U Australiji Iva nije bila već dvije godine pa je se već poprilično zaželjela.

Namjeravam ponovno otići ove ili sljedeće godine otkrila je Iva. Sa sobom, međutim, neće povesti pse jer je to zabranjeno. Osim plaža, fascinirala ju je i australska unutrašnjost te njezina divlja priroda. Svima koji idu u Australiju preporučila bih da posjete sjajno uređene zoološke vrtove te da svrate u poznate rudnike dijamanata i zlata. I vrate se, dakako, s kakvim suvenirčićem smije se Iva. Azijom, u posljednje vrijeme popularnim odredištem hrvatskih turista, Iva nije oduševljena.

Draži mi je američki kontinent. Volim Miami, a željela bih posjetiti i Južnu Ameriku, osobito Čile i Peru. U svakoj zemlji koju posjeti rado kuša domaće specijalitete, ali najviše ipak voli talijansku kuhinju i crno vino. Ovo će ljeto otići u Španjolsku na ekshibicijski turnir, a poslije će navratiti u Bol i Hvar.

Moram se dobro odmoriti jer me čeka puno posla na pripremi turnira Zagreb Lady Open, koji će se održati u svibnju u Zagrebu u mom teniskom centru "Iva Majoli" otkrila nam je naša poznata tenisačica i jetseterica.

Pogledajte na vecernji.hr