intervju

Ivo Josipović: Spreman sam vratiti Ježićev novac

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ivo Josipović: Spreman sam vratiti Ježićev novac
VL
Autor
Jasmina Popović
13.12.2010.
u 19:07
Komentirajući situaciju oko Sanadera, Josipović je rekao da misli kako bi za njega bilo dobro da dobrovoljno dođe u RH
Pogledaj originalni članak

– Sigurno je kako mi nije drago čuti da je gospodin Robert Ježić uhićen. Točno je da je on bio donator moje predsjedničke kampanje, dao je 200.000 kuna, ali u trenutku kad je to činio, nije bilo nikakve sumnje u njega. Savjest mi je mirna, a kad je posrijedi vraćanje novca, mislim da treba vrijediti jednako pravilo za sve. Ako postoji uzročna veza između eventualnih kriminalnih radnji i njegove donacije, vratit ću novac – rekao je predsjednik Josipović komentirajući uhićenje poznatog poduzetnika i vlasnika Novog lista u intervjuu Hrvatskom radiju.

Komentirajući situaciju oko bivšeg premijera, Josipović je rekao da svatko sebe brani kako misli da je najbolje, ali osobno smatra da bi za Sanadera bilo dobro da dobrovoljno dođe u Hrvatsku. Hoće li birači ove postupke premijerke Kosor procijeniti dobrima, pokazat će izbori, ali nema sumnje, smatra Josipović, da HDZ prolazi kroz katarzu, a u Hrvatskoj je počeo proces koji se neće moći zaustaviti.

– Razgovor s ministrom Karamarkom bio je dobar i konstruktivan i uvjeren sam da će se iz cijelog slučaja oko Sanadera izvući pouke za budućnost i shvatiti da treba postaviti ljude koji su stručni i koji će onemogućiti curenje informacija – rekao je I. Josipović. 

Sutra će I. Josipović predsjedati sjednicom Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj će se sigurno pretresti i događanja proteklih dana.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 283

DR
dreamteam
20:16 13.12.2010.

http://www.youtube.com/watch?v=1Sk8hxQWD_M idemo mi plesati dosta mi ga je vidjeti.

ST
steklis
21:56 13.12.2010.

\"UNICREDITO\" +UDBA+GADAFI=PLJAČKA I PRODAJA BANAKA. 2000-2010. DESET UŽASNIH GODINA

OB
-obrisani-
05:27 14.12.2010.

Imicin, a da li ti je smetalo što je Tuđman živio u otetoj vili?