GRBIN JOJ ODGOVORIO

VIDEO Izbila svađa u Saboru, Željka Markić stala pred SDP-ovce: 'Postupate nedemokratski'

Foto: Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Zastupnice SDP-a transparentom dočekale dionike okruglog stola Domovinskog pokreta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Zastupnice SDP-a transparentom dočekale dionike okruglog stola Domovinskog pokreta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Zastupnice SDP-a transparentom dočekale dionike okruglog stola Domovinskog pokreta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Zastupnice SDP-a transparentom dočekale dionike okruglog stola Domovinskog pokreta
Autori vecernji.hr, Hina
10.07.2024.
u 10:50
Demokracija je i prosvjed, ali to je za vas malo previše, uzvratio joj je još aktualni šef SDP-a Peđa Grbin
Pogledaj originalni članak

Sudionike okruglog stola, koji su na temu kršenja prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u srijedu u Saboru organizirali Domovinski pokret i udruga "U ime obitelji", SDP-ovi zastupnici dočekali su s transparentnom "Slobodne i ravnopravne". No dok su SDP-ovci stajali s transparentima, pred njih je došla Željka Markić iz udruge U ime obitelji. Markić se, naime, počela raspravljati s njima i nudila im je izvješće o kršenju prava molitelja, koje oni nisu htjeli uzeti. 

"Jako mi je žao da na ovaj način, nedemokratski, komunicirate s kolegama u Saboru i s civilnim društvom. Ali drago nam je da smo slobodni u Hrvatskoj i da možemo raditi i ovo što vi radite", poručila je okupljenim SDP-ovcima čelnica Udruge "U ime obitelji" Željka Markić poželjevši im i dobrodošlicu. Demokracija je i prosvjed, ali to je za vas malo previše, uzvratio joj je još aktualni šef SDP-a Peđa Grbin. 

- Žao mi je što nećete niti pročitati ovo izvješće, ali bit će prilike, sigurna sam. Svako dobro - poručila je SDP-ovcima Markić dok je stajala pred njima, no oni nisu komentirali to.

"Danas možemo vidjeti grupu ekstremista okupljenih oko DP-a u Saboru, koji želi promovirati nazadne, homofobne, šovinističke ideje, protiv toga ćemo se odlučno boriti. Svake prve subote u mjesecu mi ćemo uspravno stajati i boriti se za slobodu i ravnopravnost građana i građanki RH", kazala je zastupnica Sandra Krpan. SDP se borio i borit će se za sve ugrožene u društvu, za prava žena, da slobodno odlučujemo o svojem tijelu i prava svih manjina, drugih i drugačijih u društvu, dodala je zastupnica Ivana Marković. 

POVEZANI ČLANCI:

izmjena kaznenog zakona i zakona o javnom okupljanju

Autonomna ženska kuća Zagreb traži promjene: 'Žene ne trebaju 'duhovne autoritete' jer imaju vlastiti integritet'

AŽKZ će prijedloge zakona danas uputiti Ministarstvu pravosuđa i Ministarstvu unutarnjih poslova. Odvjetnica AŽKZ-a Sanja Bezbradica Jelavić pojasnila je kako predlažu uvođenje novog zakonskog članka u Kazneni zakon koji glasi: "Povreda prava žene na dobrovoljni prekid trudnoće", po uzoru na druge zemlje poput Španjolske i Njemačke

"Muškarci, mamini sinovi, dignite se, namjestite hlače i shvatite da u ovom društvu postoje žene koje su slobodne, samostalne, koje zarađuju za svoj život i odlučuju o svom životu. Ako se s tim ne možete nositi, onda je to vaš problem, a ne naš", poslala je poruku muškarcima "koji kleče na trgovima". Na okrugli stol došla je i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 99

SL
slonko
14:08 10.07.2024.

Na glavnim trgovima muškarci se mole za smanjenje ženskih prava. I kažu da su protesti protiv njih upereni protiv njihovih prava na vjeru. Jer, u Hrvatskoj se žene već dugo nazivaju drugotnima, pa sada treba to zacementirati. Za početak, ženska djeca trebaju imati samo osnovnu školu, jer im za KKK (Kirche, Kinder, Küche) ne treba veće obrazovanje.

SA
sani2
16:08 10.07.2024.

A tko je ovoj dozvolio ući u Sabor?

LJ
Ljeto2023
16:02 10.07.2024.

Tomislav Šu.... Moli se u crkvi i u vjerskim objektima. Glavni gradski trg ne smije biti javni prostor uzurpiran od strane nekih stranih vjerskih udruga koje sebi daju pravo provođenja bilo kakvih ograničavanja ženskih sloboda u izboru...a to oni upravo rade