IZ SRBIJE

Izbjeglice i dalje dolaze, ali je priljev zadnjih sati manji

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo prošlog tjedna
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo prošlog tjedna
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo prošlog tjedna
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo prošlog tjedna
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Berkasovo prošlog tjedna
27.10.2015.
u 11:13
Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrdio je manji priljev izbjeglica u Hrvatsku napomenuvši kako za to nema objašnjenja
Pogledaj originalni članak

Na istoku Hrvatske i dalje se bilježi značajan priljev izbjeglica koje dolaze iz Srbije. Prema službenim podacima MUP-a RH u Hrvatsku je od početka izbjegličke krize ušlo ukupno 263.400 izbjeglica. Najnovije brojke govore da je od ponoći pa do šest sati ujutro ušlo oko 2.000 izbjeglica.

Uspoređujući ove brojke s onim od proteklog vikenda, kada je u samo tijekom subote i nedjelje u Hrvatsku ušlo oko 22.000 izbjeglica, primjećuje se osjetno manji priljev. Vidi se to i prema stanju ispred kampa u Opatovcu gdje jutros autobusi s novim izbjeglicama nisu dolazili tako često. U šatoru ispred kampa u vrijeme našeg posjeta nije bilo niti jedne izbjeglice koja čeka ulazak u kamp i na registraciju. I u samome kampu trenutno se nalazi oko 500-ak osoba koje će vrlo brzo biti prevezene prema željezničkom kolodvoru u Tovarniku gdje je u tijeku punjenje vlaka koji će zatim krenuti prema slovenskoj granici.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović potvrdio je manji priljev izbjeglica u Hrvatsku napomenuvši kako za to nema objašnjenja, ali i da trenutna situacija ne znači da bi već u narednih sat dva moglo pristići tisuću ili dvije novih izbjeglica.

Danas se u Slavonskom Brodu održava sastanak kriznog stožera na kojem će nazočiti i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. Prema najavama zimski kamp u Slavonskom Brodu je spreman za prihvat izbjeglica. Sutra bi u kampu trebao biti obavljen završen inspekcijski nadzor, a prve izbjeglice u njega biti će dovezene u ponedjeljak, 2. studenoga. Prema dogovoru ministara unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije od ponedjeljka bi izbjeglice u Hrvatsku ulazile isključivo željeznicom. Naime, oni bi se ukrcavali u hrvatske vlakove na kolodvoru u Šidu odakle bi ih se potom prevozilo do zimskog kampa u Slavonskom Brodu.

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Frontex stiže na granicu Hrvatske i Srbije. Juncker: u Grčkoj i na zapadnom Balkanu povećati kapacitet za 100.000 migranata

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar million
million
11:23 27.10.2015.

Talijansko pravosuđe poslalo je europski uhidbeni nalog za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata. Nalog se odnosi na njegovu ulogu pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji. Europski uhidbeni nalog, jedinstveni uhidbeni mehanizam za cijelo područje EU-a, točnije svih 28 zemalja članica, već je neko vrijeme u Zagrebu. Poslalo ga je talijansko pravosuđe i to ne za bilo koga, već za Antu Josipovića, oca bivšeg predsjednika RH i nekadašnjeg visokog dužnosnika SKH, političkog tijela partije koje je donosilo političke odluke o likvidacijama hrvatskih emigranata, koje su potom ”amenovane” u Beogradu, a odobravao bi ih osobno Josip Broz Tito. Nalog se odnosi na ulogu Ante Josipovića pri donošenju odluke o likvidaciji obitelji Ševo u Italiji.

DU
Deleted user
17:04 27.10.2015.

Vidi ovu facu: pravi tip buduceg intelektualca!