Miro Kovač

Izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu nećemo ukidati

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Izbjeglički kamp u Slavonskom Brodu nećemo ukidati
08.04.2016.
u 10:23
Hrvatska je odlučila poštivati obveze, prihvat izbjeglica iz Turske ovisi hoće li kvota koja je dogovorena biti realizirana na razini EU, rekao je Kovač
Pogledaj originalni članak

Prihvat izbjeglica iz Turske u Hrvatskoj ovisi o tome hoće li uopće dogovorene kvote biti realizirane na razini Europske unije, kazao je danas ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač prije okruglog stola ''Hrvatska kao sjecište srednje i jugoistočne Europe'' u Zagrebu upozorivši kako dogovor o tome "ne ide brzo ni u drugim članicama EU".

Ministar Kovač prije nekoliko dana rekao je da bi Hrvatska trebala primiti 476 izbjeglica iz Turske ako se o tome postigne EU dogovor. Koliko je to teško, potvrđuju i kontradiktorni odgovori na upite kakvo je trenutačno stanje stvari i na što se Hrvatska obvezala.

Iz Europske komisije Večernjem je  potvrđeno kako je Hrvatska u srpnju prošle godine pristala primiti 150 imigranata te da će oni najvjerojatnije doći iz Turske, a da se sada radi na promjeni odluke o relokaciji 54 tisuća migranata iz Italije i Grčke, po kojoj bi Hrvatska trebala primiti njih 568, kako bi u te kvote sada ušle izbjeglice iz Turske. 

O tome gdje bi izbjeglice trebali biti smješteni, kazao je da će u program prihvata biti uključena Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstvo socijalne politike te da konzultacije o tome kako to provesti traju.
Na novinarsko pitanje ostaje li kamp u Slavonskom Brodu, ministar je kratko odgovorio: "Hvala Bogu da ostaje."

>> Kovač: Hrvatska će primiti 500 izbjeglica iz Turske

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

GO
goran2hr
11:32 08.04.2016.

Ostojićev klon. Jučer moramo primiti 500 ilegalnih imigranata. Danas 568. Sutra? Koliko će primiti Mađarska, Slovačka i Poljska? Koliko nam je EU refundirala troškova, a koje su nam uzrokovali ilegalni imigranti? Na kojem referendumu su cijeli taj cirkus Hrvati odobrili?

IV
ivaba
13:16 08.04.2016.

Ministre Koivac, zasto sutite i presutno odobravate kandidaturu V Pusic....nemate pravo sutjeti jer Vesna Pusic nema potporu naroda u Hrvatskoj i radi protiv interesa Hrvatske...........

IL
ildefonsa
13:00 08.04.2016.

Što se dogodilo sa šakom predsjednice Grabar Kitarović, što se dogodilo sa postavljanjem žilet žice, sa neprijateljima Hrvatske koji puštaju izbjeglice? Jadno...