VREMENSKA PROGNOZA

Izdana upozorenja za cijelu Hrvatsku, očekuju se pljuskovi s grmljavinom

Foto: Meteoalarm
Meteoalarm
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
kiša
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
kiša
23.05.2016.
u 17:49
Na dubrovačkom i splitskom području očekuje se i vrlo jako jugo
Pogledaj originalni članak

Meteoalarm danas je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku – narančasto za središnju Hrvatsku, Istru, Gorski kotar, dalmatinsku obalu, dok su zaleđe Dalmacije, dubrovačko područje i Slavonija dobili žuto upozorenje.

Na područjima Zagreba i Splita tako se, na primjer, lokalno očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a postoji i vjerojatnost pojave lokalnih bujica. Na osječkom području također se lokalno očekuju izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Na dubrovačkom i splitskom području očekuje se i vrlo jako jugo.

Državni hidrometeorološki zavod za sutra najavljuje nestabilno i svježije vrijeme. 

– Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i povremeno uz kišu ili pljuskove s grmljavinom, koji će u Dalmaciji lokalno biti i izraženiji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a na Jadranu, osobito na južnom dijelu, u početku i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na Jadranu od 12 do 16, a najviša dnevna uglavnom između 16 i 21 °C – navodi DHMZ na svojim stranicama.

>> Dugoročna prognoza - kakvo nas vrijeme očekuje ovog ljeta?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AN
Andrej50
19:15 23.05.2016.

"Bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i povremeno uz kišu ili pljuskove s grmljavinom" Prevedeno, padati će kiša ako ne bude sjalo sunce. Ova prognoza je kao iz Alana Forda. I ja mogu tako biti meteorolog