opasno vrijeme

Izdana upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku: Nakon vrućina, moguće jako nevrijeme s tučom

Foto: DHMZ/PIXSELL
Vrijeme
Foto: DHMZ
DHMZ
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: Jako nevrijeme otkinulo limeni krov sa zgrade
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Nevrijeme u Osijeku prouzročilo zastoj tramvaja, kolnici potopljeni
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Nevrijeme u Osijeku prouzročilo zastoj tramvaja, kolnici potopljeni
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Nevrijeme u Osijeku prouzročilo zastoj tramvaja, kolnici potopljeni
01.08.2021.
u 07:00
Od utorka temperatura ponovno u blagom porastu
Pogledaj originalni članak

Danas će u većini krajeva biti romjenjivo oblačno i nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, najprije na zapadu zemlje gdje je lokalno moguće i grmljavinsko nevrijeme, uz najveću vjerojatnost na sjevernom Jadranu. U Dalmaciji većinom sunčano i suho. Najviša temperatura zraka od 30 do 35 °C, na istoku i u Dalmaciji i malo viša.

"Iako će nedjelja na istoku Hrvatske početi sunčano, popodne će biti razvoja oblaka te mjestimičnih pljuskova praćenih grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženi. Puhat će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, a danju će biti neugodno vruće i sparno. Pljuskovi će biti češći u središnjoj Hrvatskoj, osobito u drugom dijelu dana, kada je moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, a dnevna će temperatura u sjevernijim područjima biti malo niža nego prošlih dana. U gorju i na sjevernom Jadranu već od jutra nestabilno, uglavnom na širem području Rijeke, u Gorskom kotaru i Istri, gdje je osobito ujutro moguće grmljavinsko nevrijeme. Umjereno jugo popodne će okrenuti na jugozapadnjak i pojačati", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Foto: DHMZ
DHMZ

"Idućih dana na kopnu svježije, osobito u ponedjeljak. Bit će djelomice sunčano i ne posve stabilno. Pljuskovi će biti češći na zapadu i sjeverozapadu, no poneki se ne može isključiti ni u istočnoj Hrvatskoj. Povremeno će puhati jugozapadni vjetar, u ponedjeljak prolazno i sjeverni. Od utorka temperatura ponovno u blagom porastu. Nestabilno idućih dana i na sjevernom Jadranu, osobito u Istri i na širem području Rijeke, gdje će pljuskovi biti češći u ponedjeljak i srijedu. U Dalmaciji uglavnom suho, od utorka i djelomice sunčano, a tek je u srijedu moguć pokoji neverin. Puhat će umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, na jugu i sjeverozapadni. Dnevna temperatura niža nego proteklih dana, osobito na sjeveru.", prognozirala je Hojsak.

Video: Velike poplave u Austriji

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

LO
Lolita3
11:06 01.08.2021.

Hahhahaha.....hoće li s neba padati i gole cure i pečene tuke...ili... samo sjekire.??

GO
GorenjeHiSense
10:48 01.08.2021.

Klimatske promjene su samo zavjera komunjara!!

ES
emanuel.sliskovic@hotmail.com
09:20 01.08.2021.

za jug zemlje ništa od toga