budite oprezni

Izdano upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena s tučom za jedan dio Hrvatske

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
Nevrijeme protutnjalo Zagrebom
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Nevrijeme zahvatilo središnju Hrvatsku, munje na nebu iznad Zagreba
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
U popodnevnim satima Zagreb pogodilo nevrijeme
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Grmljavinsko nevrijeme u Sinju
23.07.2022.
u 16:11
Moguća su jače izražena olujna nevremena praćena tučom većeg promjera te olujnim pa i orkanskim vjetrom uz moguće velike štete, upozoravaju meteorolozi
Pogledaj originalni članak

Vrhunac je toplinskog vala, a temperature se penju do 40 stupnjeva. Ponegdje je mogući i koji stupanj više.

No, kako upozoravaju iz DHMZ-a danas kasno poslijepodne te osobito navečer, u noći na nedjelju te nedjelju prijepodne na sjeveru Hrvatske, osobito Međimurje, Hrvatsko zagorje, Prigorje i Podravina zbog premještanja oslabljene hladne fronte sjevernije od Hrvatske te prodora nešto vlažnijeg i svježijeg zraka na vrlo zagrijani zrak i podlogu, atmosfera će lokalno vrlo naglo i burno reagirati pa su moguća jače izražena olujna nevremena praćena tučom većeg promjera te olujnim pa i orkanskim vjetrom uz moguće velike štete. 

"Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", poručuju iz DHMZ-a.

Što se tiče prognoze za nedjelju, na Jadranu će prevladavati sunčano vrijeme. U unutrašnjosti nestabilnije i osobito u prvom dijelu dana lokalno uz pljuskove i grmljavinu, većinom u sjevernim krajevima. Vjetar slab i umjeren sjeverni, sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni, a duž obale danju umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna u većini krajeva između 30 i 35 °C, no gdjegod na Jadranu te osobito u unutrašnjosti Dalmacije malo viša.

Video: Vrhunac toplinskog vala

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

ST
sttipe
14:07 24.07.2022.

Osiguranje pomaže samo za platit ga i izgubit novce. Kad osiguranje nešto triba platit, e onda uvik nešto je... A ne plaćaju rado, i di god mogu, gledaju ne platiti.. Ono šta misliš poklonit osiguranju, ubaci u kasicu prasicu!! Viruj, bolje ćeš proć.

DB
dubravko.barilar
20:46 23.07.2022.

Hvala na obavijesti koja je beskorisna budući nam ne možete ili nećete pomoći,jer je tako navodno rekla struka da rakete protiv tučonosnih oblaka ne pomažu.Samo osiguranje pomaže kod vas stručnjaka.