pozivi na natječaje

Izdvojeno čak 12,7 mil. kn bespovratnih sredstava za turizam

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Izdvojeno čak 12,7 mil. kn bespovratnih sredstava za turizam
17.06.2013.
u 14:24
Riječ je o dva od devet programa bespovratnih potpora u 2013. godini, za što je ove godine izdvojeno 35,3 milijuna kuna, odnosno 3,3 milijuna kuna više nego prošle godine.
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo turizma objavilo je danas dva javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstva u 2013. godini, temeljem Programa unapređenja ponude turističkog sektora \'\'Korak više“ i Programa poticanja inovacija u turizmu \'\'Inovativni turizam“. 

S ciljem jačanja kvalitete i raznovrsnosti ponude u destinaciji, što pridonosi ukupnom jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma je iz proračuna ukupno za oba programa izdvojilo 12,7 milijuna kuna. Riječ je o dva od devet programa bespovratnih potpora u 2013. godini, za što je ove godine izdvojeno 35,3 milijuna kuna, odnosno 3,3 milijuna kuna više nego prošle godine.

- Temeljem Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, cilj nam je postati još konkurentnije odredište i zato kroz programe koje provodimo želimo stvoriti novu i obogatiti postojeću ponudu u destinaciji te tako turistima pružiti nezaboravne doživljaje sa odmora u našoj zemlji. Hrvatska je prekrasna zemlja, ogromnog turističkog potencijala i upravo zato želimo ojačati turizam u svim regijama, ponuditi turistima zanimljivu ponudu i izvan ljetnih mjeseci, što će u konačnici produžiti turističku sezonu te ojačani konkurentnost hrvatskog turizma - komentirao je ministar turizma Darko Lorencin.

Sredstva iz programa \'\'Korak više“ namijenjena su za unapređenje ponude turističke destinacije kroz kapitalna ulaganja, za izgradnju i unapređenje dodatnih sadržaja hotela i kampova kroz kapitala ulaganja i za subvenciju razlike cijene vode trgovačkim društvima i obrtima koji se bave hotelskom industrijom na otocima, a opskrbljuju se vodom putem vodonosaca. Program se odnosi isključivo na projekte koji se mogu realizirati u roku najduže od jedne godine i maksimalne su vrijednosti od milijun kuna.  Maksimalan iznos potpore po projektu je 300 tisuća kuna, dok je najveći iznos subvencije za vodu do 70 posto troškova razlike cijene vode. Ovisno o namjeni, korisnici sredstava mogu biti turističke zajednice, nacionalni i parkovi prirode, jedinice lokalne i regionalne samouprave, trgovačka društva, obrti i zadruge.  

Program \'\'Inovativni turizam“ provodi se s ciljem razvoja novih i inovativnih turističkih proizvoda, a samim time i obogaćivanja ukupne turističke i ugostiteljske ponude u destinaciji. Po pojedinom projektu sufinancirat će se samo realizirani troškovi u 2013. godini, i to do najviše 50 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe projekta. Najveći iznos potpore po projektu iznosi do 300 tisuća kuna, a uvjet je da korisnik u projekt uloži sredstva koja su, najmanje, u visini odobrene potpore. Korisnici sredstava mogu biti trgovačka društva, obrti, zadruge, turističke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, jedinice lokalne i regionalne samouprave. Javni pozivi za oba programa otvoreni su do 19. srpnja 2013., a više informacija o uvjetima te sve potrebne obrasce za kandidiranje projekata, možete pronaći na webu Ministarstva turizma, pod kategorijom Potpore i krediti -

>>Lorencin: Ne strahujem za sezonu, čak je i Rusa sedam posto više

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.