TROJICA MRTVI U POŽARIMA

Izgorio dan nakon pokopa supruge

29.12.2001.
u 00:00
* Primijetio sam dim, prišao i vidio Petra kako gori. Ruke su mu bile ukočene. Užasno. Ugasio sam ga snijegom, ali bilo je prekasno - potresen je kazao I. Gavrić
Pogledaj originalni članak

POŽEGA - U Ulici Hrvatskih dragovoljaca u požeškom naselju Novom Selu, jučer oko 7.30 sati nesretnim je slučajem izgorio Petar Ereiz (69). Prema policijskom izvješću, nesreća se najvjerojatnije dogodila dok je Petar pokušavao zapaliti vatru u štednjaku, jer je očevidom ustvrđeno da je sve bilo pripremljeno. Zasad je to službena verzija događaja, a obdukcija će otkriti ako je nešto drugo uzrok Petrove smrti.

Nesretni je 69-godišnjak, shrvan smrću supruge Anđe (66), koja je pokopana dan prije, pokušao izići iz kuće, ali je došao samo do ulaznog praga. Tamo ga je slučajno zatekao šogor Ivo Gavrić, brat njegove žene.

- Pošao sam ugrijati automobil prije puta za Austriju. Primijetio sam neki dim, prišao bliže i vidio Petra kako gori, ruke su mu bile ukočene. Bio je to užasan prizor. Bacao sam snijeg na njega, ali već je bilo gotovo, više se nije micao - ispričao nam je potresen I. Gavrić.

Željko Ereiz jedan je od osmero djece (pet sinova i tri kćeri između 30 i 45 godina), koji su preko noći ostali i bez majke i bez oca.

- Iduće su godine trebali proslaviti zlatni pir, ali ga nažalost nisu doživjeli. Majka je bila teško bolesna, imala je opaki tumor i znali smo da će umrijeti, ali očeva smrt zatekla nas je. Cijela je rodbina iz Austrije, Slovenije i Njemačke došla na njezin sprovod, a eto sada moramo pokopati i oca - ispričao nam je Ž. Ereiz.

Obitelj Ereiz u Požeštinu je doselila iz Teslića u BiH. Anđa i Petar živjeli su sami u svojoj kući, kraj koje su sinovi sagradili svoje domove. Nesretni su događaji u blagdansko razdoblje jako potresli djecu, rodbinu i susjede Ereizovih.

S. Paponja

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr