VLASTI ISTRAŽUJU SLUČAJ

Iznad SAD-a uočen novi misteriozni balon: 'Zasad ne predstavlja prijetnju'

Foto: RANDALL HILL/REUTERS
Iznad SAD-a uočen novi misteriozni balon: 'Zasad ne predstavlja prijetnju'
01.05.2023.
u 22:35
Nije jasno radi li se o balonu namijenjenom za praćenje prognoze, dodao je jedan dužnosnik, navodeći kako bi ga SAD mogao srušiti ako se približi tlu
Pogledaj originalni članak

Američka vojska trenutno prati novi misteriozni balon koji je preletio iznad američkog tla, no još nije poznato o čijem se balonu radi, potvrdili su dužnosnici. Balon je prošao iznad dijelova Havaja, no nije preletio iznad osjetljivih područja, prenosi NBC.

Ovaj objekt trenutno se prati od kraja tjedna i zasad je utvrđeno kako ne predstavlja nikakvu prijetnju zračnom prometu ili nacionalnoj sigurnosti. Nije jasno radi li se o balonu namijenjenom za praćenje prognoze, dodao je jedan dužnosnik, navodeći kako bi ga SAD mogao srušiti ako se približi tlu. Osim toga, zasad je poznato kako se objekt kreće prema Meksiku, a dužnosnici ne vjeruju kako balon pripada Kini. 

Inače, jedan kineski špijunski balon preletio je krajem veljače iznad SAD-a, nakon čega je bio srušen nedaleko od Caroline. Taj objekt imao je mogućnosti prikupljanja tajnih obavještajnih podataka iz nekoliko američkih vojnih baza. 

>> VIDEO Pogledajte atraktivne pokazne vježbe HV-a i policije te nastup akrobatske skupine 'Krila Oluje' u Okučanima

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.