Sabotaža pregovora

Izrael će graditi židovska naselja u Istočnom Jeruzalemu

Foto: Reuters
Izrael će graditi židovska naselja u Istočnom Jeruzalemu
08.11.2010.
u 18:17
Netanyahu je najavio da će se graditi 1300 domova za židovske doseljenike, na što su palestinski dužnosnici kazali da je riječ o namjernoj sabotaži mirovnog procesa
Pogledaj originalni članak

Izrael je otkrio planove o izgradnji oko 1300 domova za židovske doseljenike u Istočnom Jeruzalemu gdje je takva vrsta gradnje zabranjena međunarodnom pravnom regulativom. Zanimljivo je da je ovo izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio za svoga posjeta Washingtonu, što bi se moglo shvatiti kao svojevrsna provokacija jer je riječ o dijelu Jeruzalema koji je palestinski. Uz to, to je jedno od najosjetljivijih područja, a gradnja u tom dijelu Jeruzalema mogla bi potpuno zaustaviti tek načeti mirovni proces. I palestinski dužnosnici opisali su ovu najavu kao vrlo jasan znak da Izrael želi sabotirati mirovne pregovore. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
22:52 08.11.2010.

ovisi o gradnji....... grade se i zatvori, logori, kasarne gradi se i na otetom, tuđem, zabranjenom U takvim se situacijama po nekad ostane bez riječi

OB
-obrisani-
00:06 09.11.2010.

Ma koja provokacija... mirovni pregovori su jako vazni :-) \"Israel has 5th most expensive property market - Israel has been rated as the 5th most expensive country for the price of property. A survey of the Global Property guide reported a huge 12.% increase in prices in Israel in the last year alone.\"

OB
-obrisani-
20:10 08.11.2010.

Zanimljivo Čim se nešto sruši, ima mrtvih i ranjenih odmah se komentira, sada kada se najavi gradnja nema nikoga, pa zar su svi toliko destruktivni?