PRVI KORAK

Izrael objavio kako će olabaviti blokadu Gaze

Foto: AFP
Izrael objavio kako će olabaviti blokadu Gaze
05.07.2010.
u 21:22
Ujedinjeni narodi pozdravili su tu odluku Izraela, dok neke nevladine udruge upozoravaju kako ta nova mjera još uvijek nije dovoljna i kako je blokada još neprimjereno široka.
Pogledaj originalni članak

Izrael je danas objavio kako će dostava građevinskog materijala i materijala od kojeg se može izraditi oružje i dalje biti pod restrikcijama, ali da će se druga roba moći dostavljati u Gazu bez posebnih dozvola, javljaju agencije.

Građevinski materijal moći će se uvoziti samo ako je potreban za projekte koje su autorizirale palestinske vlasti i koji će se odvijati pod kontrolom međunarodne zajednice.

Ujedinjeni narodi pozdravili su tu odluku Izraela kao korak u dobrom smjeru, dok neke nevladine udruge upozoravaju kako ta nova mjera još uvijek nije dovoljna i kako je blokada još neprimjereno široka.

Morska blokada još je na snazi, a Izraelci će kontrolirati sva dobra koja se dopremaju u Gazu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

OB
-obrisani-
10:26 06.07.2010.

Turska je jucer svoj zracni prostor zatvorila za izraelsko vojno zrakoplovstvo, s tim da si je do daljnjega ostavila pravo, zracni prostor zatvoriti i za izraelsko civilno zrakoplovstvo.

OB
-obrisani-
13:54 06.07.2010.

Rea, misliš li da itko još puši vaše židovske propagandne laži? Prema izraelskim izvorima, 90% Hamasovog budžeta troši se za školovanje i civilnu infrastrukturu.

OB
-obrisani-
20:24 06.07.2010.

čekaj, je li ovo članak o Islamskoj republici Iran i/ ili islamistima, ili o blokadi Gaze, gdje se i grah do sada smatrao oružjem radi smrtonosnih plinova koje producira tijekom probave ? Da nisam, možda, promašio članak ? I, kad sam već ovdje, da ponovim ranije pitanje: kako Eretz Yisrael gura po sekcijama ?