YAIR LAPID U POSJETU ARAPIMA

Izrael želi trajni mir na cijelom Bliskom istoku

Foto: CHRISTOPHER PIKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Israeli foreign minister visits UAE
Foto: CHRISTOPHER PIKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Israeli foreign minister visits UAE
Foto: CHRISTOPHER PIKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Israeli foreign minister visits UAE
01.07.2021.
u 20:09
Unatoč tome što Lapidov posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima smatraju povijesnim, gotovo sva iranska i proiranska glasila nisu spomenula ni jednu rečenicu o tom posjetu
Pogledaj originalni članak

Otvorili smo veleposlanstvo u Abu Dhabiju, otvaramo konzulat u Dubaiju. Navikavamo se stvarati povijest. Ovaj posjet nije kraj mira, već njegov početak, kazao je jučer izraelski ministar vanjskih poslova Yair Lapid dodajući kako se nada da je taj posjet prvi od mnogih i da je to početak puta prema trajnom miru s drugim zemljama Bliskog istoka.

Unatoč tome što Lapidov posjet Ujedinjenim Arapskim Emiratima smatraju povijesnim, gotovo sva iranska i proiranska glasila nisu spomenula ni jednu rečenicu o tom posjetu. Posjet Yaira Lapida Emiratima usmjeren je prije svega na stvaranje pakta protiv Irana, a to dokazuju i njegove izjave u kojima izražava zabrinutost zbog iranskog nuklearnog sporazuma o kojem se pregovara u Beču.

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas potpisane sporazume o normalizaciji između cionističkog entiteta i nekih arapskih zemalja smatra iluzijom koja neće uspjeti. S druge strane, Hamas je komentirao otvaranje veleposlanstva tvrdeći da ono odražava inzistiranje Emirata na nacionalnom grijehu koji su počinili potpisivanjem sporazuma o normalizaciji.

VIDEO Uhićenja u Zagrebu: USKOK istražuje i neke suradnike pokojnog Milana Bandića te glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

SI
sisavac
12:39 02.07.2021.

svi vole mir, posebno oni koji okupiraju tuđi teritorij, kao izrael dio sirije i čitavu palestinu. svi koji izraelu dajete za pravo da to radi, u ime ne znam čega već, morate znati da svaka batina ima dva kraja, i ničija nije do zore gorjela, tako da je i ovo stvar koja će se jednog dana riješiti vojnim putem. nije to gotova priča, previše je tu loših odluka zapada bilo da bi to u budućnosti se ostavilo tako kako je. arapski kraljevi i dalje ne shvaćaju im dolaze promjene, a da su njihove mogućnosti ostanka na vlasti sve slabije. prihodi od nafte i plina će jednom usahnuti, neće više imati novca za držanje naroda pod čizmom, pa sad im plaćaju račune za struju vodu, stanovanje. doći će trenutak kad će ti rigidni sustavi, koje btw. zapad podržava i održava na vlasti, pasti, i onda dolaze problemi, revolucije, a na primjeri strane intervencije i poticanja nasilja u siriji, smo vidjeli tko dolazi na vlast, teški teroristi. ako se oni dočepaju oružja koje kraljevine naveliko kupuju, bit će veselo, za sve u okolici. vi ste nasjeli na priču da je iran opasan, al ste slijepi pa ne vidite tko širi takav narativ. izrael i zaljevske monarhije, kojima je iran prijetnja za svoj opstanak na vlasti. radi sankcija iranu cijene nafte su visoke, jer je jedan od jačih konkurenata maknut sa tržišta. to inače paše svima, bili oni rusi ii tko god već. tko kome prijeti i koga napada? iran nikog. a saudijci jemen.. hm... znate da su svi teroristi suniti, a ne šijiti ko iran?

AT
atlantisind
21:25 01.07.2021.

Neka vrate ono sto su oteli i mozda ce biti mira.