premijerka odgovara

J. Kosor: Nećemo dopustiti nikakvo zveckanje oružjem

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
kosor u omišlju (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
kosor u omišlju (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
jadranka kosor
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
kosor u omišlju (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
kosor u omišlju (1)
21.02.2011.
u 14:28
Premijerka je otvorila gradilište za izgradnju triju spremnika za sirovu naftu na JANAF-ovu Terminalu Omišalj
Pogledaj originalni članak

– Nećemo dopustiti nikakvo zveckanje oružjem, osobito u godini kada završavamo pregovore s EU. O tome sam dosta govorila, osobno sam zvala predsjednika Srbije Tadića i molila da učinimo sve što je moguće. Nemoguće je da netko prihvaća posljedice Miloševićeva režima, na tom tragu očekujemo da budu oslobođeni – kazala je premijerka Jadranka Kosor odgovarajući na pitanja novinara o prosvjedima branitelja zbog uhićenja Veljka Marića i Tihomira Purde, koji su je prozvali maćehom, a ne majkom hrvatskih branitelja.

– Nisam bila maćeha izvjesnim braniteljima kada sam im 2005. isposlovala respektabilne mirovine – dodala je Kosor.

>>Leovac:Mi smo mirovine časnije zaradili nego premijerka stan

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorila je danas gradilište za izgradnju triju spremnika za sirovu naftu na JANAF-ovu Terminalu Omišalj, čime je označila početak radova u sklopu najvećeg JANAF-ova investicijskog projekta dogradnje, odnosno rekonstrukcije spremničkog prostora na Terminalu Omišalj. Prije samog otvorenja predsjednica Kosor u pratnji ministara Đure Popijača i Domagoja Ivana Miloševića sudjelovala je na prezentaciji o dogradnji spremničkih kapaciteta u Upravnoj zgradi Terminala Omišalj te je obišla Kontrolnu salu i Terminal.

Nakon pripremnih radova na otvorenom gradilištu, koje izvodi GP Krk, slijedi izgradnja prva tri spremnika za sirovu naftu od ukupno osam koliko je ovim najvećom JANAF-ovim investicijskom projektom obuhvaćeno.

– Radovi na izgradnji spremnika počinju nakon provedenog postupka odabira izvoditelja sredinom svibnja ove godine.

Ukupna je vrijednost investicije milijardu kuna, a završetak se predviđa do 2015. godine. Spremnici će se koristiti za skladištenje državnih obveznih zaliha ali i za komercijalne potrebe.

– U svibnju počinju radovi na izgradnji tri spremnika, čija je vrijednost 300 milijuna kuna, u drugoj fazi izgradit će se još pet spremnika, vrijedna 700 milijuna kuna, a u zaštitu okoliša uložit će se 350 milijuna kuna – kazao je predsjednik uprave JANAF-a Ante Markov napominjući da realizacija ovog projekta sigurno znači i nova radna mjesta i važan poticaj hrvatskom gospodarstvu.

Predsjednica Vlade RH J. Kosor izrazila je zadovoljstvo što se, kako je Vlada i najavila, veliki projekti i ostvaruju.

– Projekti koje je Vlada u prvom tromjesečju i najavila realiziraju se, raspisan je natječaj za Zračnu luku Zagreb, luke u Gružu, Šibeniku, veliki projekt Dubrovačko-neretvanske županije, a to je izgradnja trafostanice. Idemo prema zacrtanom planu, ubrzo će gospodarska ekipa Vlade najaviti i projekte za drugo tromjesečje i tako redom. Učinit ćemo sve na uklanjanju barijera za ostvarenje projekata, to je zadaća svih nas, ne samo Vlade, nego i lokalne samouprave – kazala je premijerka Kosor napominjući da je početak radova na Terminalu Omišalj od iznimne važnosti za energetsku sigurnost Hrvatske ali i okruženja sada i kada postanemo članica EU.

Plan povećanja kapaciteta spremnika za naftu je daljnjih 1,12 milijuna "kubika", dok je plan povećanja kapaciteta spremnika za naftne derivate 260.000 "kubika". Procjena investicijskih ulaganja u idućih pet godina u spremničke kapacitete je 1,6 milijardi kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 842

VL
Vlak
17:09 21.02.2011.

moli .moli tako i treba ;-)

OB
-obrisani-
17:11 21.02.2011.

..Frnjo Frđman...lopatama dijelio odlikovanja i spomenice . .........Šušak.......................lopatama dijelio stanove . ..a. ..Banska Deva.....lopatama ...pemzije.................neznaš ko je gora štetočina

UT
utatica
21:36 21.02.2011.

Junaci, trebali ste biti večeras na tribini i čuti Sačića i Tuđmana, šteta mnogo ste propustili.