Pospremanje

Jadranka Kosor čisti dalmatinski HDZ, umjesto Peronje stiže Petric

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Jadranka Kosor čisti dalmatinski HDZ, umjesto Peronje stiže Petric
01.02.2011.
u 12:54
Na ručak s premijerkom nisu pozvani Duje Marasović i Kruno Peronja, predsjednici splitskog i županijskog HDZ-a. Svratio je Željko Kerum, a to nije bilo u protokolu
Pogledaj originalni članak

Jadranka Kosor, predsjednica Vlade i HDZ-a, ručkom s braniteljima u restoranu Zorana Graše u ACI-ju digla je prašinu na splitskoj političkoj sceni koja se nije spustila ni nakon njezina odlaska.  Iako nije bio na ručku, pojavio se i gradonačelnik Željko Kerum.

Susret splitskog gradonačelnika i premijerke, iako nije bio tajan, odigrao se pred 50-ak ljudi, nije bio ni javan. Keruma nije bilo u protokolu, a došao je, tvrde u Vladi, na poziv branitelja. Iz Vlade su poslali dopis i tvrde da su premijerka i splitski gradonačelnik tijekom 10-minutnog razgovora u četiri oka razgovarali o ulaganju u gradsku luku i o Spaladium areni. To su mogli i pred novinarima, koji su uvjereni da je tema bila političke prirode, odnosno da Kosor i Kerum dogovaraju koaliciju za parlamentarne izbore.

– Moja stranka HGS zanimljiva je svima. Idemo samostalno, a nakon izbora odlučit ćemo koga ćemo podržati – izjavio je Kerum nakon susreta s premijerkom. No, Kerumov dolazak u drugi plan je bacio ono najuočljivije, a to je da na ručku  nije bilo vodećih ljudi splitskog i županijskog HDZ-a, Duje Marasovića i Krune Peronje. U stranci se više ne šapće, već glasno tvrdi da je šefica s njima nezadovoljna i da na funkcijama neće dočekati izbore.

Umjesto Peronje čelnik županijskog HDZ-a  mogao bi postati Kristijan Petric, također ključan lik s ručka u Grašinu restoranu. Bivši čelnik županijske Hvidre tako bi HDZ opet približio braniteljima, ogorčenim zbog slučaja Purda. Petric nije potvrdio da mu se smiješi fotelja u HDZ-u, ali nije to ni demantirao. Za budućeg predsjednika splitskog HDZ-a više je potencijalnih kandidata. Naši izvori tvrde da najveće šanse ima dr. Dražen Budimir. I on je bio na ručku s premijerkom.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GI
giglibigli
13:35 01.02.2011.

Kosor je kamen oko vrata HDZ-u na predstojećim izborima čudim se da hadezeovci to ne vide, srljaju u poraz na izborima,

OK
okus
09:14 03.02.2011.

Ja bi da se procisti hrvatsko rukovodstvo. Zelim Ruzu za premijerku.