SDSS-ov OBRAT pratile su i promjene vezane uz područja nadležnosti najviših Vladinih dužnosnika

Jadranka Kosor koordinirat će vanjske poslove

11.01.2008.
u 19:38
Pogledaj originalni članak

Osim ulaska Uzelca u Vladu, drugih promjena u odnosu na najave objavljene u četvrtak nema, rekao je mandatar Sanader. Uzelac neće koordinirati vanjsku politiku, kao što je to prije bilo predviđeno za Pupovca, nego resore regionalnog razvoja, obnove i povratka, odnosno ministarstva Petra Čobankovića i Božidara Kalmete.

Vanjsku politiku koordinirat će potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Rezultat je to sporazuma između SDSS-a i HDZ-a o podršci novoj Vladi, koji je potpisan jučer, dan uoči najavljenog glasovanja o povjerenju Vladi u Saboru. Gotovo do zadnjeg časa Pupovac je bio kandidat za potpredsjedničko mjesto, Ivo Sanader ga je u četvrtak, zajedno s ostalim novim i starim članovima Vlade, predstavio u toj funkciji, ali se u nekoliko sati sve promijenilo.

Pupovac jučer nije želio objašnjavati zašto je odustao od već dogovorenog mjesta, samo je rekao: U ovom trenutku nije moguće da preuzmem to mjesto. Ja ću se i dalje moći posvetiti razvoju institucija srpske zajednice i raditi u Saboru izjavio je Pupovac. Neslužbeno se može čuti da SDSS nije bio zadovoljan resorom u kojem bi Pupovac "plivao" između Ive Sanadera, koji je protekle četiri godine radio velik dio poslova šefa diplomacije, i novog ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića, bez mogućnosti da se istakne i da ima realnu snagu u Vladi.

Ministar Primorac čestitao je svom bivšem državnom tajniku te izrazio zadovoljstvo time što je njegovim dolaskom na potpredsjedničko mjesto Vlada u smislu podrške za društvo znanja "jača nego ikad".

Pogledajte na vecernji.hr