Jadranka Kosor: Nećemo posustati dok ne rasvijetlimo sve sudbine

Foto: import
Jadranka Kosor: Nećemo posustati dok ne rasvijetlimo sve sudbine
27.09.2005.
u 17:37
Pogledaj originalni članak

Udruge obitelji zatočenih i nestalih nisu bile zadovoljne načinom na koji se dosad vodila briga o pronalasku njihovih najmilijih i masovnih grobnica u koje su najvjerojatnije pokopani. Razgovori s Jadrankom Kosor, potpredsjednicom Vlade i ministricom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, zadovoljili su ih, a posebice njezin napor da pitanje traženja nestalih digne na veću razinu od one koja je bila dosad.

Tako je Vlada prije mjesec dana osnovala povjerenstvo u koje su uključena brojna ministarstva, policija i obavještajne službe, kojemu će biti osnovni zadatak da što učinkovitije radi na pronalaženju nestalih i zatočenih te mjesta gdje su pokopani u masovnim grobnicama.

 U pogledu rasvjetljavanja tog pitanja činimo goleme napore. U pronalaženje nestalih sada će biti uključene i obavještajne službe koje će zajedno s policijom dolaziliti do informacija, a otvoren je i besplatni broj telefon na koji je dosad stizalo dosta informacija  kaže potpredsjednica Vlade.

Najnovije poteze ministrice Kosor i hrvatske Vlade u Savezu udruga obitelji zatočenih i nestalih dočekali su s odobravanjem, jer stavljanjem njihova problema na razinu Vlade vjeruju da će ipak krenuti s mrtve točke i u što skorije vrijeme pronaći one koje obitelji  traže već 15 godina.
 Potraga za nestalima neće se prekinuti dok se ne rasvijetli i posljednja sudbina osoba s popisa  kaže ministrica Kosor koja je osobno bila nazočna brojnim ekshumacijama tijekom svih ovih deset godina.

Pogledajte na vecernji.hr