Jedina ustanova u RH

Jadranka Kosor posjetila teško bolesnu djecu u Gornjoj Bistri

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
bistra
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
bistra
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
bistra
25.04.2011.
u 13:24
Više od 50 posto djece su iz Zagrebačke županije, no ima ih iz cijele Hvatske, ali i iz BiH i drugih zemalja regije
Pogledaj originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor i ove je godine na Uskrsni ponedjeljak posjetila Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Za 110 štićenika zdravstvene ustanove predsjednica Vlade je pripremila posteljinu s "Barbie" motivima, a svojoj "prijateljici" Nini, s kojom se druži redovito već osam godina, darovala je novu trenirku.

Dom koji ne samo nas, već i sve političke predstavnike koji zakorače u dvorac podno Sljemena vrlo brzo osvijesti o potrebama najranjivijih jedina je ustanova takvog tipa u RH. A za teško bolesnu djecu skrbi šestero liječnika, 37 medicinskih sestara i 12 volontera, najčešće iz Italije.

Da je situacija u državi, što se tiče teško bolesne djece vrlo složena potvrdio je i ravnatelj Željko Weiss. Naglasio je kako neka djeca ostaju u dječjem domu i nakon što navrše 18. godinu života jer bi drugi smještaj za njih bila "osuda". Mališani se teško nose i s nedostatkom roditeljske skrbi. Naime, tek svaki peti roditelj redovito posjećuje svoje dijete. Više od 50 posto djece su iz Zagrebačke županije, no ima ih iz cijele Hvatske, ali i iz BiH i drugih zemalja regije.

- Mislim da smo uspjeli senzibilizirati i druge, da se upoznaju sa životom djece, problemima, a mislim da smo uspjeli podizati standard u ovoj bolnici i to mene osobno veseli - rekla je premijerka Kosor.

Dodala je kako se treba sjetiti da u domu žive djeca koja "sve nas podsjećaju na to što je život". Pozvala je sve studente, srednjoškolce i ostale koji se smatraju sposobnima volontirati u domu da se jave i pomognu, a istaknula je kako je zadaća svake Vlade da ulaže u zdravstvo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

JU
julika22
14:03 25.04.2011.

ovo je tako žalosno, jedino se teško bolesna djeca vesele Premijerki. očito se još samo uz takve osobe osjeća sigurno.

OB
-obrisani-
14:05 25.04.2011.

ozbiljni premijeri i političari se ne vucaraju svaki drugi dan po tko zna kakvim medijskim popraćenim mjestima.Ozbiljan političar planira ekonomski i drugi razvoj zemlje ili se trudi oko utvrđivanja odgovornosti nezakonitog dilanja tajnih državnih dokumenata .

OB
-obrisani-
13:58 25.04.2011.

http://www.kurir-info.rs/vesti/danska-televizija-o-masakru-hendikepiranih-srba-87018.php Bravo junaci,bravo!Cime se vi dicite jebo vam pas mater