bitka za hdz

Jadranka Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke

Foto: Sanjin Strukić/24 sata
Jadranka Kosor preko noći briše nepodobne iz vodstva stranke
25.02.2012.
u 10:00
Zamjenik šefice D. Milinović poziva “izbačene” da kontaktiraju s njim kako bi mogao braniti njihove interese
Pogledaj originalni članak

Sa popisa članova Središnjeg odbora HDZ-a “preko noći” su izbrisani Damir Mihanović i Bianca Matković. Prije njih Luka Bebić i Božo Biškupić “nestali” su sa popisa članova Predsjedništva, Nacionalnog te Središnjeg odbora strank. Radovan Fuchs “preko noći” je prestao biti član Nacionalnog vijeća. I ne radi se o grešci. Glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić tvrdi da su svi “izbrisani” u stranačkim tijelima bili po političkoj funkciji.

>> HDZ demantira: Nismo ljude brisali iz stranke preko noći

 A kada su one prestale nije više, kaže, bilo osnove po kojoj bi to ostali. Kada je Luka Bebić prestao biti predsjednik Sabora, a Bianca Matković saborska zastupnica, postali su obični članovi HDZ-a koji, ukoliko žele na Opći sabor među delegate, kako bi birali novo stranačko vodstvo, moraju proći kompletnu izbornu proceduru kao i svi ostali. Neki od “izbrisanih” upravo u tome i vide razlog što su u godini u kojoj se bira novo predsjedništvo izbačeni iz stranačkih tijela jer je aktualna šefica Jadranka Kosor svjesna da na njihov glas ne može računati. Nije korektno, kažu, niti da se ljude “briše” iz evidencija bez da ih se o obavijesti.

Zašto ih više nema u evidenciji nije jasno niti nekim članovima predsjedništva stranke. Sjednica predsjedništva nije se održala više od mjesec dana pa odluku o brisanju nije donijelo cijelokupno vodstvo stranke.

– Pozivam sve koji su ovako onemogućeni da prisustvuju stranačkom saboru, poput Ivana Bagarića, koji je bio na svim saborima, da me osobno kontaktiraju kako bi mogao zastupati njihove interese na sjednici predsjedništva. Pozivam ih da tako sudjeluju u demokratskim procesima u stranci koji nekima smetaju. Ali oni su nezaustavljivi – poručio je Darko Milinović, zamjenik šefice HDZ-a i kandidat za novog predsjednika HDZ-a.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 162

NA
nadaparabola
10:53 25.02.2012.

Kako to \"preko noći\"?Pa Suzana je izjavila da ona sve radi na dnevnom svjetlu.

OB
-obrisani-
11:23 25.02.2012.

Kako je reko puh ovski - ONA je jača od hdz-a.....

BU
BukiZG
13:32 25.02.2012.

OK sad je to fer .