Nezadovoljstvo

Jajima po zgradi vukovarskog Gradskog poglavarstva

Foto: Branimir Bradarić/VLM
Jajima po zgradi vukovarskog Gradskog poglavarstva
28.02.2011.
u 15:55
Rafalni napad jajima izvele su dvije osobe koje su nakon toga napustile trg. Policija traga za izgrednicima
Pogledaj originalni članak

Dvije nepoznate osobe danas su oko 14.30 sati zasule sa 20-ak jaja zgradu vukovarskog Gradskog poglavarstva u središtu grada. Prema riječima dogradonačelnika Vukovara Željko Pinjuha, rafalni napad jajima izvele su dvije osobe koje su nakon toga napustile trg. Policija traga za izgrednicima.

- Kako mi je preneseno, dvije osobe došle su pred ulaz zgrade i jajima iz dva kartona zasule zgradu Gradskog poglavarstva. Bojim se da je ovo samo uvertira u prosvjede koji su najavljeni za subotu na koje se građani pozivaju da jajima gađaju neke slike. Bojim se, ako se ovo događa ponedjeljkom, što nas sve očekuje u subotu i do subote, rekao je Pinjuh koji očekuje da će počinitelji biti brzo uhićeni s obzirom na to da se napad na zgradu dogodio s trga gdje svakodnevno prolazi mnogo ljudi. Tu su i sjedišta dviju bankaka kao i porezne uprave, klizalište, a sve se nadzire i kamerom na vrhu zgrade.

- Upravo mislim da će kamera pomoći u identificiranju počinitelja i da će ih policija brzo pronaći, rekao je Pinjuh dodajući da tijekom dana nisu imali nikakvih poziva ili prijetnji koji bi upućivali na ovakav scenarij. Inicijator subotnjeg prosvjeda Petar Macut kaže da njegov prosvjed, na koji je pozvao građane da dođu i jajima gađaju slike premijerke i čelnika Vlade, nema ništa s napadom na zgradu Gradskog poglavarstva.

- U zgradi Gradskog poglavarstva nema niti jedne državne institucije na koju bi se mogla baciti jaja. Ovaj napad očigledno je nešto izdvojeno. Radi se o neartikuliranom bijesu pojedinaca i građana ili neko u korist Vlade želi minirati subotnji prosvjed, rekao je Macut.

Ovo inače nije prvi put da je zgrada Gradskog poglavarstva gađana jajima. Isto se dogodilo i prije dvije godine, tijekom prosvjeda učenika koji su tražili besplatne autobusne karte. Zbog njihove mladosti i naivnosti tada su policija i gradska uprava prešli preko toga.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SA
satar
16:17 28.02.2011.

Kako radi gradsko poglavarstvo,trebali su ih gađati mućcima.

ZH
zhgfrfz
20:08 28.02.2011.

jbt, bila akcija u lidlu 30jaja 19kn

GA
gal
11:14 01.03.2011.

niste čuli kako to rade u EU