GUŽVA U ZRAKU 16 čartera iz Zagreba polijeće za njemačke zračne luke na prve tri utakmice

Jak promet avionima i vlakovima

08.06.2006.
u 19:26
Pogledaj originalni članak

Čak 16 čartera Croatije Airlinesa leti u njemačke zračne luke na prve tri utakmice skupine F. Domaći je zračni prijevoznik toliko letova, naime, prijavio njemačkim organizatorima, a osim čarterima, navijače prevozi i redovitim linijama za Frankfurt i München. Na nebu se očekuju najveće gužve, Nijemci su nametnuli stroga pravila prijevoznicima, a udomit će čak 11.500 dodatnih letova. Osim Croatije, pojačan promet osjetio je i niskotarifni operater Germanwings.

U Hrvatskim željeznicama, pak, prezadovoljni su odjekom svoje navijačke ponude. Više rezervacija bilježe i autobusni prijevoznici koji voze izravno do Nürnberga, Stuttgarta i Berlina, gradova domaćina naših utakmica. Udruga hrvatskih putničkih agencija jučer se oglasila priopćenjem kojim svim navijačima preporučuje da provjere ispravnost svojih putovnica te se upoznaju s pravnim i prometnim propisima koji vladaju u Njemačkoj.

Sigurnosne upute odnose se još i na osiguranje vozila koje bi bilo poželjno zaštititi i protuprovalnim alarmom ili opremom, a oprez svakako treba prenijeti i na osobne stvari jer su i krađe nuspojava velikih priredaba.

Pogledajte na vecernji.hr