Kolumna

Jakovčić dobio prostor u Puli za 15 kn po kvadratu

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Jakovčić dobio prostor u Puli za 15 kn po kvadratu
24.10.2014.
u 09:56
Ostane li bez imuniteta, za suđenje će se moći pripremati u novom poslovnom prostoru površine 93 četvorna metra koje je u središtu Pule, na Giardinima dobio od Grada Pule. Cijena, prava sitnica – 15 kuna po kvadratu
Pogledaj originalni članak

Ivan Jakovčić, zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu, mogao bi postati prvi hrvatski europarlamentarac koji će ostati bez imuniteta. Dugogodišnjeg istarskog župana je za klevetu tužio Georg List, investitor u terene za polo, a sam Jakovčić požurio je dodati da „nema u priči nikakvog DORH-a ili slično“. Ostane li bez imuniteta, za suđenje će se moći pripremati u novom poslovnom prostoru površine 93 četvorna metra koje je u središtu Pule, na Giardinima dobio od Grada Pule. Cijena, prava sitnica – 15 kuna po kvadratu.

Ivan Petani i Šime Botica, glazbenici iz Zadra, organizirali su u Planinarskom domu na Paklenici, pod nazivom „Paklenica Art & Nature 2014“, doslovce neviđen i nečuven koncert. Okupljeni u Planinarskom domu, do kojeg treba dva do tri sata hoda, uzalud su čekali jer su, piše Slobodna, mazge angažirane za nošenje opreme zbacile sa sebe sve instrumente i razbile ih. Gosti nečuvenog koncerta dvoje jesu li ih mazge namagarčile ili se samo nisu dale previše instrumentalizirati.

Zoran Milanović, hrvatski premijer, odlučio je uz pomoć pet povjerenstava dubinski analizirati proračunske rashode kako bi ih smanjio. Ako su mandat počeli „clean startom“, čini se da će ga zaključiti „deep finishom“.

Vladimir Šišljagić, osječko-baranjski župan, upisao se na podužu listu političara koji su sjeli za volan pod utjecajem alkohola. Prema pisanju Jutarnjeg, osječka policija u večernjim je satima prošle subote zaustavila automobil kojim je upravljao bivši čelnik Glavaševa HDSSB-a i nakon alkotestiranja protiv vozača podnijela prekršajnu prijavu. Šišljagić priznaje da ga je zaustavila policija „pod rotirkama“ nakon što je kušao vina u osječkoj Tvrđi na priredbi „Večer vina i umjetnosti“, ali pravda se da je imao tek 0,71 promila u krvi te da je samo „pošao preparkirati automobil“. Nažalost, sve između izlaska s jednog parkirališta i ponovnog parkiranja negdje drugdje još uvijek se naziva vožnja.

>> U Europski parlament stigao zahtjev za skidanje imuniteta Jakovčiću!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
10:05 24.10.2014.

Pitanje je dana kad će i on napokon morati odgovarati...

Avatar nijeminišta
nijeminišta
10:09 24.10.2014.

jakovčić nije tužen za klevetu, nego za traženje 100.000 € mita

LI
livoguza2
10:15 24.10.2014.

Neš ti! I Stazić je ljetovanje na Brijunima plaćao 7 kuna dnevno pa ga opet eno u Saboru na mjestu potpredsjednika. A Milanka je Opačić čak (gle čuda!) ministrica socijalne skrbi. Lp.