ministar opovrgava

Jakovina: Papirologija za doniranje jabuka i mandarina nije bila prekomplicirana

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Jakovina: Papirologija za doniranje jabuka i mandarina nije bila prekomplicirana
16.11.2014.
u 18:44
Procedure smo pojednostavili i smanjili maksimalno. Djelatnici Ministarstva i savjetodavne službe su na terenu. Govorimo o par podataka i par formulara koje je trebalo popuniti da bi koristili tu mjeru, tvdi Jakovina
Pogledaj originalni članak

Ministar Tihomir Jakovina danas je u Dubrovniku kazao da papirologija za korištenje interventnih mjera Europske komisije za doniranje jabuka i mandarina nije bila prekomplicirana za proizvođače mandarina iz Neretve, zbog čega se milijunski iznosi moraju vratit u strukturne fondove EU.

Jakovina je otputovao na jug zemlje kako bi bio domaćin konferencije „FMCG, Retail & AGRIBUSINESS ARENA 2014“, čiji je pokrovitelj njegovo ministarstvo. Istaknuo je, navodi DubrovnikNet.hr, da ”odlučno tvrdi kako to nije istina”.

- Procedure smo pojednostavili i smanjili maksimalno. Djelatnici Ministarstva i savjetodavne službe su na terenu. Govorimo o par podataka i par formulara koje je trebalo popuniti da bi koristili tu mjeru. Tjednima smo s Komisijom se zalagali da otvorimo interventnu mjeru za povlačenje proizvoda za humanitarnu podjelu, otvorili smo mogućnost proizvođačima da dio svojih višaka povuku sa tržišta i tako plasiraju i time povuku sredstva iz EU. Mislim da je to puno veći problem kontrole – kontrole koje su obavezne, moraju se napraviti kod samih proizvođača, ali i onih koji primaju tu robu. Tu se još jednom pokazuje potreba za organiziranjem i edukacijom samih proizvođača - kazao je Jakovina.

>>Mandarine po 3 kune planule, uskoro će se morati i uvoziti

>>Na osam lokacija, dijelit će mandarine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

HR
hrxxx111
19:12 16.11.2014.

procedura je jednostavna. Nades kome ces donirati par tona, nades prijevoz, odes u ministarstvo i das podatke, popunis formulare i das plavu kovertu ciki. Nakon 20 dana prebiras tih par tona mandarina i izbacis sve trulo, odes u ministarstvo, izgubili su papire pa das jos 1 plavu kovertu, odjednom se papiri stvore i doniras mandarine. Iduce godine dode lova.

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
19:00 16.11.2014.

Zna on, uspješno je do stečaja doveo i seosku poljoprivrednu apoteku, kapacitet samo takav, mogao bi voditi i Ujedinjene narode.

SP
Spezispezi
19:16 16.11.2014.

Nesposobni ste urediti drzavu i dabogda od iduce godine svi vi ministri skupa s premijerom i predsjednikom ostatak zivota samo pisali molbe za posao. Nema drzave na svijetu s toliko papira i potvrda za sve i svasta. Znate to a ne zelite nista promjeniti. Narod drzi novce u bankama preko 20 milijardi eura jer postupak do bilo kakvog ulaganja je smrtna borba i nemoguca misija i zahvaljujuci vama nitko nista ne radi niti ulaze novac.