SASTANAK U UN-u

Jandroković s američkim Židovima

Foto: Jadranka Jureško-Kero
Jandroković s američkim Židovima
23.09.2010.
u 00:49
Predstavnike Američkog židovskog odbora Jandroković je upoznao s nedavnom odlukom Vrhovnog suda Republike Hrvatske o povratu imovine oduzete tijekom komunističke vladavine.
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković susreo se u srijedu u New Yorku, na marginama 65. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda, s predstavnicima Američkog židovskog odbora. Zahvalio je Američkom židovskom odboru na potpori u ostvarivanju vanjskopolitičkih ciljeva Republike Hrvatske, posebice na produbljivanju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama i Izraelom.

Analizirajući hrvatsko-izraelske odnose, ministar Jandroković ocijenio ih je odličnim, što potvrđuju vrlo dinamični bilateralni susreti na najvišoj razini, posebice u zadnjih nekoliko mjeseci. Predstavnike Američkog židovskog odbora upoznao je s nedavnom odlukom Vrhovnog suda Republike Hrvatske o povratu imovine oduzete tijekom komunističke vladavine te s namjerom da Ministarstvo pravosuđa tu odluku implementira u hrvatski pravosudni sustav.

Razgovaralo se i o bliskoistočnom mirovnom procesu, stanju u jugoistočnoj Europi te skorašnjim izborima u Bosni i Hercegovini. Ministar Jandroković naglasio je kako Republika Hrvatska snažno podupire približavanje zemalja jugoistoka Europe euroatlantskim asocijacijama, ističući kako je to najbolje jamstvo mira i stabilnosti tog dijela Europe.

Članovi Američkog židovskog odbora upoznati su i sa stanjem hrvatskog pregovaračkog procesa, arbitražnim sporazumom s Republikom Slovenijom, utjecajem svjetske ekonomske krize na hrvatskog gospodarstvo te programom mjera gospodarskog oporavka.  


POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

UK
Ugo Kajvez
19:10 25.09.2010.

Ovi HDZ-ovci i tupko zaista se trude uništiti hrvatsku i hrvatski narod ...........

RU
Rugovit
01:22 23.09.2010.

Jandroković je išao po savjet u ime premijerke kako što bolje isisati lovu narodu.

OB
-obrisani-
15:34 23.09.2010.

Koji kreten.