afera patria

Janezu Janši upućen poziv za izdržavanje kazne zatvora

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Janezu Janši upućen poziv za izdržavanje kazne zatvora
23.05.2014.
u 10:07
Ljubljanski Okružni sud u srijedu je poslao bivšem slovenskom premijeru Janezu Janši poziv na izdržavanje dvogodišnje kazne
Pogledaj originalni članak

Ljubljanski Okružni sud u srijedu je poslao bivšem slovenskom premijeru Janezu Janši poziv na izdržavanje dvogodišnje kazne, javlja slovenski Dnevnik, pozivajući se na neslužbene informacije. Druga dva osuđenika iz afere Patrija, Ivan Crnković i Tone Krkovič još uvijek nisu dobili pravomoćne presude.

Janši, predsjedniku SDS-a (Slovenske demokratske stranke), prošlog je tjedna na Okružnom sudu potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na dvije godine zbog primanja mita u aferi Patria kada je finska tvrtka dobila posao opremanja slovenske vojske oklopnim vozilima koji je bio vrijedan 278 milijuna eura.

Janša bi se u zatvor trebao javiti za nekoliko dana. Njegovi odvjetnici iscrpili su sve pravne lijekove. Prošlog tjedna upućena je tužba Ustavnom sudu u kojoj se tvrdi kako su Janši tijekom procesa povrijeđena ustavna prava.

>>Janezu Janši sud potvrdio dvije godine zatvora!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

VE
verakruz
12:10 23.05.2014.

Kad će Mesić dobiti poziv???

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
11:45 23.05.2014.

Sada je na redu Mesic! Mesic govori da mu se mu Finska morala ispricati na optuzivanju. To se bude vi djelo tko kome se bude ispricao ,kako Vidimo Jansa nije uspio a Mesic tvrdi za sebe da je krivo optuzen a Jansa nije ?... . Pitajmo se koji bi bili interesi da Finska lazni Optuzuje Mesica???.

DU
Deleted user
12:16 23.05.2014.

Samo je dikobraz nedodirljiv u banani!,