Slavlje

Janje, kolači i čašica 
za Darija, najveće novorođenče u zemlji

Foto: Duško Mirković/Pixsell
tobijas (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
tobijas (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
tobijas (1)
22.06.2010.
u 18:48
Prije porođaja kupili smo odjeću za dijete, no morat ćemo ponovno u kupnju – kazala je majka Ivana.
Pogledaj originalni članak

Ni prohladan kišovit dan nije omeo obitelj Tobijaš i njihovih 20 rođaka da jučer veselo ne proslave dolazak kući u Novsku svoga najmlađeg člana, Darija, koji je vjerojatno najveće novorođenče u Hrvatskoj. Već od jutra u dvorištu se peklo janje, u kući slagalo petnaestak vrsta kolača i različita pića... Za to vrijeme u pakračkoj bolnici liječnik dr. Alen Dumančić i medicinske sestre pripremali su 6280 grama teškog Darija i mamu Ivanu  za odlazak kući.

Prije porođaja kupili smo odjeću za dijete, no morat ćemo ponovno u kupnju – kazala je majka Ivana. Ona i suprug Željko već imaju dva sina, pet ipolgodišnjeg Gabriela i petnaestomjesečnog Josipa koji su s ocem i bakom Đurđicom došli u bolnicu po brata. Gabriel mu je prišao dok je mlađi Josip, kažu “mamina maza”, iz bakina naručja namršteno promatrao “konkurenciju”.

- Gabriel je i odlučio kako će se mali zvati. Supruga i ja dvoumili smo se između nekoliko imena, a on je strogo rekao: Nemojte da se ne zove Dario – prisjetio se otac Željko. Budući da je Željko bez posla, ponosni djedovi Đuro i Dragutin obećali su pomoći.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

OB
-obrisani-
20:43 22.06.2010.

Malecki je sladak....I sto nebi djelio sa javnoscu svoju radost...Djete je zdravo i samo zbog njegove velicine i tezine se sramit, to nebi ni jedan roditelj...Ima malecke djece nakon rodjenja,manje je takvih kao ovo djete,ali na njemu nista nije nenormalno...Svaki roditelj svoje djete voli..

MA
madfam
21:49 22.06.2010.

Mali covek se od rodjenja opredelio kojim ce se sportom baviti. Sumo rvac, novi prvak sveta iz Cro je stigao! Cestitke roditeljima!

CL
ClinOr
19:56 22.06.2010.

Čestitke roditeljima na novom članu obitelji. Iako mene bi više brinulo nego veselilo što je mali težak kod rođenja preko 6 kilograma. No , definitivno ne bih to dijelio s javnošću.