Slučaj Agrokor

Janjić: Najvažnije je u najskorijem roku stabilizirati poslovanje

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Ivona Janjić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Agrokor
05.04.2017.
u 13:26
Glavni direktor za restrukturiranje i njegov tim, koji je jučer predstavljen, direktno će nadgledati i provoditi sve financijske i pravne poslove za vrijeme trajanja cijelog procesa restrukturiranja, rekla je Ivona Janjić, glasnogovornica tima Antonia Alvareza III
Pogledaj originalni članak

Ivona Janjić, glasnogovornica tima Antonia Alvareza III, kazala je da je sada najvažnije da se u što skorijem roku stabilizira poslovanje Agrokora te da je potreban doprinos svih dionika da se koncern spasi.

"U ovome trenutku najvažnije je u što skorijem roku stabilizirati poslovanje Agrokora. Sada je potreban doprinos svih da se Agrokor spasi. Glavni direktor za restrukturiranje i njegov tim, koji je jučer predstavljen, direktno će nadgledati i provoditi sve financijske i pravne poslove za vrijeme trajanja cijelog procesa restrukturiranja" , kazala je u izjavi za medije Janjić.

Za vrijeme trajanja tog procesa, dodala je, uprave kompanija redovito će upravljati dnevnim poslovanjem kompanija.

"Danas će tijekom dana nastaviti se niz aktivnosti među kojima je i komunikacija sa svim uključenim stranama, prvenstveno sa zaposlenicima i dobavljačima", istaknula je Janjić.

"Kao što ste jučer mogli vidjeti, glavni direktor za restrukturiranje je izravan, vrlo otvoren za komunikaciju, ali je isto tako realističan i prvenstveno usmjeren na konačni rezultat. I dalje ćemo vas nastaviti redovito izvješćivati o tijeku razvoja procesa", zaključila je Janjić

Glavni direktor za restrukturiranje koncerna Antonio Alvarez III u utorak navečer predstavio je svoj tim te poručio da je situacija vrlo teška i ozbiljna i nema jamstva da će se uspjeti, ali da će dati sve od sebe. Kao prve korake naveo je uspostavu stabilnosti i likvidnosti te potom restrukturiranje.

"Imamo puno posla, tek smo počeli, nećemo imati puno vremena da prezentiramo sve naše ideje i ono što ćemo napraviti, ali ćemo svakako pokušati dati vam neki uvid. Nastaviti ćemo komunicirati sa svim zainteresiranim stranama... davat ćemo izjave i govorit ćemo o, nadam se, tome što će biti napredak", rekao je u utorak Alvarez.

 U timu Antonia Alvareza III su Michael Corner-Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Simović, David Johnston i Barry Hopkins i svi dolaze iz ureda tvrtke Alvarez&Marsal.

>> Ovo je 9 stručnjaka s kojima Alvarez želi vratiti Agrokor u život

>> Alvarez: Situacija je vrlo teška i ozbiljna, nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
14:05 05.04.2017.

koje misli čovjeku slabo dođe kad ih pročita , riječ stabilizirati jedna od najpopularnijih riječi koja ne znači ništa kao ni glasnogovornica alvareza 3 kako to lijepo zvuči dokle smo došli jadna li nam majka naša. hvala