RIZIK Navala na karte najveća dosad, u HNS-u upozoravaju navijače da ne kupuju ilegalno

Japanac daje 3300 eura za kartu

Foto: import
Japanac daje 3300 eura za kartu
12.06.2006.
u 19:57
Pogledaj originalni članak

Berlin je posljednjih dana pun japanskih navijača koji nude i 3300 eura Hrvatima da im prodaju svoje ulaznice za utakmicu dviju reprezentacija koja će se odigrati u Nürnbergu 18. lipnja. No Hrvati koji se odvaže na takvu, na izgled laku zaradu, mogli bi zaraditi prekršajnu prijavu u Njemačkoj, zemlji domaćinu Svjetskoga nogometnog prvenstva.

Nikša Martinac, koordinator za prodaju ulaznica pri Hrvatskom nogometnom savezu, jučer nam je spomenuo da upravo Japanci po njemačkim gradovima nude velike iznose jer posljednjih dana vlada navala na ulaznice. Mnogi Hrvati snašli su se pa su kupili karte na različitim internetskim stranicama za 500 eura i skuplje, no nade za onim pravim više nema. Uporno apeliram da se ne kupuju karte preko takvih internetskih stranica jer su samo tri prava izvora: HNS, Fifa i agencija iSe koja prodaje lože. Sve ostalo ne jamči siguran ulazak na stadion.

Karte glase na ime i prezime vlasnika i najmanji je problem što, prodate li nekom ulaznicu, nećete moći ući u stadion. Njemačko pravosuđe sankcionirat će i prodavatelja i kupca karte tumači Martinac. Karte je za utakmice skupine preko HNS-a kupilo oko 11.500 navijača. Prodane su sve karte za osminu finala, a još je ostalo nešto karata za četvrtinu finala. Potonjih je prodano oko 2000, a stoje od 180 do 260 eura. Ostalo je dovoljno ulaznica za polufinale i finale, iako je za zadnju utakmicu SP-a već 500 Hrvata kupilo svoje mjesto na stadionu. Švicarska agencija iSe prodala je sve lože za hrvatske utakmice u prvomu krugu. Najveći interes bio je za utakmicu s Japanom.

Pogledajte na vecernji.hr