ODGOVOR NA OPTUŽBE

Jarnjak: Zašto su me 2004. ispitivali ako me Sanader spasio

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Jarnjak: Zašto su me 2004. ispitivali ako me Sanader spasio
03.10.2013.
u 09:21
Jarnjak je sa Sanaderom 2005. godine razgovarao o mogućoj optužnici Haaškog suda koju je Sanader provjeravao preko Žužula
Pogledaj originalni članak

Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a, odgovorio je Ivi Sanaderu na prozivke i upozorio na neke nelogičnosti iz Sanaderove obrane.

Sanader vas je optužio da vas je spasio od haaške optužnice, a vi ste mu “lijepo” zahvalili pakirajući mu?

On govori o bonusu koji je za mene iskoristio 2003. godine, a ja sam s haaškim istražiteljima razgovarao 18. i 19. ožujka 2004. godine. Zašto bi itko sa mnom razgovarao godinu dana kasnije da je on tobože sve sredio 2003. godine?! On hoće progurati tezu kako su svi sve znali i kako su svi lopovi, samo on nije. U sudnici je govorio kao da je pred skupom i kao da mu tisuće ljudi frenetično plješće.

Rekao je da ste mu tada rekli kako će mu vaših devet pokoljenja biti zahvalno?

Zašto bih mu ja to govorio kada nije točno to što tvrdi.

Jeste li ikada s njim razgovarali o toj mogućoj haaškoj optužnici?

Jednom mi je 2005. godine rekao da je preko Žužula to provjeravao prije nego što sam postao glavni tajnik. Rekao je tada da je sve u redu i da me može imenovati na tu funkciju.

Zašto vas Sanader sada tako optužuje ako je to sve po vama laž?

On je u teškoj situaciji. Za razliku od svjedoka koji moraju govoriti istinu, okrivljenici se u svojoj obrani mogu služiti i lažima.

Sanader tvrdi da ste znali za Fimi mediju jer je s tom agencijom poslovao vaš sin, pa kaže on da je “tata to morao znati”?

Moj se sin bavio poslovnim poklonima i kao tisuće drugih kupaca dobio je narudžbu iz Fimi medije. To je uredno naručeno i plaćeno, kao što se poslovalo i sa svima drugima.

Očekujete li još udaraca od Sanadera?

To sam ja sve očekivao. Znao sam da će tvrditi da su svi lopovi osim njega. Po njemu bih ja trebao biti optužen samo zato što sam bio glavni tajnik!

>> Sanader: HDZ nije lopovska stranka! HDZ nije pokrao Hrvatsku

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.