SVJEDOČENJA Suđenje sucu, tužitelju i zapisničarki

'Jasno je da se u gruntovnici u Otočcu radilo nemarno'

22.01.2009.
u 19:11
Pogledaj originalni članak

KARLOVAC – Jadranka Matasić, voditeljica zemljišno-knjižnog odjela suda u Otočcu, svjedočila je na suđenju Zdenku Šubariću, nekadašnjem predsjedniku tog suda, i njegovoj zapisničarki Vlatki Vukobratović te državnom odvjetniku Mati Mudrovčiću.
Osnova optužnice je način na koji je Mate Mudrovčić nelegalno zastupao grad Otočac u sporu sa svojim ocem Ivanom te što je bila uloga suca Šubarića i zapisničarke. J. Matasić je konfuzno rekla kako prigovor grada nije mogao biti razlog za promjenu vlasništva, pa je na inzistiranje obrane potvrdila da ipak jest, a na kraju je sve nazvala pogreškom.
– Nemojte mi to govoriti jer vidim kako je u tom ZK odjelu bilo puno pogrešaka. Više ne vjerujem ni u jedan izvadak iz ZK odjela u Otočcu. Tražim originalne knjige, a ne ovakve izvatke koji u ovoj državi prečesto nisu vjerodostojni – oštar je bio Krešimir Vilajtović, Šubarićev odvjetnik. Seriju pitanja prekinuo je sudac Ante Ujević:
– Jasno je da se tamo radilo nemarno, smušeno, neodgovorno i neodređeno. No, to nije tema naše rasprave – presjekao je sudac Ujević.
Odgođeno je ispitivanje vještaka Zdravka Pavelića jer mu je istražni sudac iz Gospića naložio vještačenje samo jedne od dviju spornih čestica, i to s krivim ciljem, što je izazvalo nevjericu u sudnici. (zb)

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr