TRIVIĆ DOBILA 0 GLASOVA

Javno priznao kako su se krali glasovi u Republici Srpskoj

Foto: Dejan Rakita
BiH: Jelena Trivić slavila pobjedu nad Dodikom
Foto: Dejan Rakita
BiH: Jelena Trivić slavila pobjedu nad Dodikom
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL
Banja Luka: PDP optužuje SNSD za izbornu krađu i tvrdi da je njegova kandidatkinja Jelena Trivić nova predsjednica RS-a
04.10.2022.
u 07:40
U selu Krajišnik kraj Gradiške koje je rodno mjesto majke Jelene Trivić, kandidatkinja PDP-a nije osvojila niti jedan glas. Milorad Dodik osvojio je 141 glas, Zoran Kalinić 137, a Jelena Trivić 0. Predsjednik biračkog odbora priznao je što se dogodilo
Pogledaj originalni članak

Nakon 90 posto obrađenih biračkih mjesta, Milorad Dodik najizgledniji je novi predsjednik Republike Srpske. Oko 28 tisuća glasova manje od njega osvojila je Jelena Trivić iz Partije demokratskog progresa. 

No, PDP je još jučer objavio kako sumnjaju u krađu glasova te da će zbog toga pokrenuti pravne radnje, a sada se pojavila snimka predsjednika jednog biračkog odbora koji je javno priznao krađu glasova. 

 

Naime, u selu Krajišnik kraj Gradiške koje je rodno mjesto majke Jelene Trivić, kandidatkinja PDP-a nije osvojila niti jedan glas. Milorad Dodik osvojio je 141 glas, Zoran Kalinić 137, a Jelena Trivić 0. 

Mještane su ovi rezultati šokirali. 

- Jelena je ovdje rođena. Njena majka je rođena i odrasla ovdje i nije moguće da nije bilo glasača. Meni se puno ljudi javljalo. Glasala sam ja, muž, brat, snaha, bratova snaha, sin, glasalo je puno ljudi. Kao, greška je bila, taj neki Zoran Kalinić, greškom otišlo njemu. Kako je otišlo u Čelincu isto na taj način? To je nemoguće - ispričala je za BN Stana Sančanin. 

Predsjednik Biračkog odbora Stevan Gutić priznaje da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u, ne odgovaraju istini.

- Ja sam Zoranu Kaliniću, koji se na listu nalazio iznad Jelene, uveo podatke umjesto njoj - kaže Stevan te dodaje kako u dogovoru sa izbornom komisijom podatke nije mijenjao jer mu je rečeno da će se brojanje ponoviti. Do greške je došlo jer je, kaže, bio umoran pa je Jeleni Trivić stavio tri nule. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KO
koraknaprijed
09:41 04.10.2022.

Banana republika,izbore treba poništiti i dovest nekog iz Japana ili Južne Koreje i dati mu pune ovlasti da vidi državu dok se balkanska marva ne pomakne u 21 stoljeće

Avatar Idler
Idler
09:00 04.10.2022.

A kaj Lepi Cane veli ? Jedini mednarodni "subjekt" kaj je žnjim štel povedat....