SUKOB INTERESA

Je li kao dužnosnik u NO-u poduzeća bio nekoliko mjeseci?

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Je li kao dužnosnik u NO-u poduzeća bio nekoliko mjeseci?
03.09.2014.
u 11:00
Iz Varaždinske županije priopćili kako je Alan Košić dao ostavku u nadzornom odboru PZC-a kada je izabran za dožupana
Pogledaj originalni članak

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovih dana pokrenulo je postupak za odlučivanje o mogućem sukobu interesa Alana Košića, zamjenika župana Varaždinske županije i člana HNS-a, a koji proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti dožupana i članstva u nadzornom odboru PZC-a.

- Povjerenstvo je u postupku provjere podataka iz podnesenih imovinskih izvješća steklo saznanja da je dužnosnik obavljao funkciju predsjednika nadzornog odbora PZC-a te da je za to primao 42.000 kuna godišnje - stoji u odluci Povjerenstva kojom se od Košića u roku od 15 dana traži očitovanje na ovu situaciju.

Povjerenstvo u odluci podsjeća i da izabrani dužnosnici ne mogu istovremeno biti članovi nadzornih odbora trgovačkih društava.Iz Varaždinske županije su na to rekli kako nema govora o tome da je dožupan Alan Košić bio u sukobu interesa.

- Gospodin Alan Košić, koji je 8. srpnja 2011. godine, bio izabran za predsjednika nadzornog odbora PZC-a, podnio je pisanu ostavku na tu istu dužnost 7. lipnja 2013. godine, koji je bio i prvi dan njegovog obavljanja dužnosti zamjenika župana - poručili su iz protokola Varaždinske županije.

Međutim, Povjerenstvo je prema podacima Trgovačkog suda u Varaždinu utvrdilo da je Košić do 9. listopada 2013. godine bio upisan kao predsjednik nadzornog odbora PZC-a Varaždin. To bi pak značilo da je dožupan nekoliko mjeseci obavljao obje funkcije, jer je na mjesto dožupana bio izabran u lipnju 2013. godine.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zato će podatke o tom slučaju zatražiti i od PZC-a Varaždin, Porezne uprave i drugih nadležnih tijela, nakon čega će donijeti konačnu odluku. Istovremeno su pokrenuti takvi ili slični postupci protiv još 34 dužnosnika ili bivših dužnosnika.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.