POVUKLA ŽALBU SA SUDA

Je li Timošenko "kupila" opstanak na premijerskoj fotelji?

Foto: Reuters
Je li Timošenko "kupila" opstanak na premijerskoj fotelji?
20.02.2010.
u 11:23
Ne vidim više smisla u nastavku ispitivanje izborne krađe. Nisam u mogućnosti zaštititi svoja prava i pozivam sud da prekine ovu predstavu, izjavila je lijepa Julija
Pogledaj originalni članak

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko povukla je žalbu sa suda kojom je željela osporiti pobjedu svoga suparnika Viktora Janukoviča na predsjedničkim izborima. U žalbi je nastojala dokazati izbornu prijevaru.

 "Ne vidim vipe nikakvog smisla u nastavku ispitivanja te afere. U tom kontekstu, povlačim svoju žalbu. Nisam u mogućnosti zaštititi svoja prava i zato pozivam sud da prekine tu predstavu", izjavila je Timošenko sucima.

Janukovičeva Stranka regija, koja je pozvala Timošenko da podnese ostavku na dužnost premijerke, pregovara s drugim strankama o uspostavi nove koalicije u parlamentu. Najavljeno je rušenje lijepe Julije u parlamentranoj proceduri.

No, neki izvori pak kalkuliraju s mogućnošću da je Timoešnko odustajanjem od daljnjih sudskog procesa zapravo kupila mir i opstanak na premijerskoj stolici.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

Avatar trunchbull
trunchbull
11:33 20.02.2010.

Da se biralo po ljepoti, pobijedila bi Julija. Pošto su bili predsjednički izbori - pobijedio je Janukovič.

OB
-obrisani-
11:39 20.02.2010.

Narančasta je mislila kako će svojim nepriznavanjem izbornih rezultata dobiti podršku EU i na taj način poništiti izbore. Međutim, podrška je izostala, a pragmatična i opijena moći koja proizlazi iz vlasti (zašto me podsjeća na Jadranku?), povlači se na rezervni položaj. Nekakva principijelnost, ili borba za ideje je stvar valjda prošlog stoljeća. Ostala je čista pragmatika. Ne sumnjam da bi bila sposobna biti najodanija Janukovičeva poluga u izvršnoj vlasti.

OB
-obrisani-
16:08 20.02.2010.

Tajna Komentiraj temu, a ne komentatore. Ovako propadaš iz dana u dan.