POBOLJŠAJTE ODNOS

Je li vam pas nemiran i neposlušan u posljednje vrijeme?

Foto: Thinkstock
Je li vam pas nemiran i neposlušan u posljednje vrijeme?
06.03.2017.
u 10:00
Činjenica je da je vaš disfunkcionalni odnos sa psom vidljiv svima, no problem nije samo u životinji
Pogledaj originalni članak

Usred noći vaš pas zavija, laje i nemiran je? Već ste imali okršaj sa susjedima i ne znate što dalje činiti, a teško vam je razdvojiti se od psa.

Zamijetili ste i njegovu neposlušnost u šetnji, no smatrate da činite sve isto kao i prije pa ne vidite što je uzrok takvom ponašanju.

Činjenica je da je vaš disfunkcionalni odnos sa psom vidljiv svima, no problem nije samo u psima, nego i u vama samima.

Da bi se takvo što poboljšalo ili vratilo na staro, morate naučiti razumjeti njihov jezik, a ne samo očekivati da pas razumije vas.

Često se znaju vidjeti prizori u kojima djeca svoje kućne ljubimce grle, a na psećem licu pokazuju se jasni znaci nelagode. Vjerojatno postoje situacije u kojima i vi svog psa dovedete u nelagodnu situaciju, a priviknuti ste na njegovu dobroćudnost pa ne zamjećujete njegov izraz lica u tom trenutku.

Odnos mora biti razvijen u oba smjera ako želite da bude uspješan. Ne treba očekivati da će vam ​​psi pružiti prijateljstvo i zabavu koju želite, a da vi njima ne pružate isto.

Razlog takvom odnosu je uglavnom nedostatak vremena. No, morate poraditi na tome i shvatiti da ste vi u fokusu njegova života.

>>Stotine smo kilometara prošli, nudili nagrade, digli dronove...Ali od pasa ni traga

>>Najmanja mačka na svijetu stiže u Zagreb: Vrlo je temperamentna

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar plejer_as
plejer_as
09:19 07.03.2017.

pse se ne mazi po glavi i grli jer jedva podnose takav pristup... nisu to mačke da odma predu a nerijetko se i same maze o nogavicu od njuške do repa. Još jednom ću napisat da ljudi s psima - kućnim ljubimcima imaju totalno pogrešan odnos, blago rečeno. Jadne te životinje šta moraju trpit jer nemaju izbora