EU-fondovi

Jedanaest gradova i općina, članova LAG-a, plaćat će članarinu

Foto: Arhiv LAG-a
Jedanaest gradova i općina, članova LAG-a, plaćat će članarinu
03.02.2011.
u 13:34
U grupaciju je uključeno jedanaest općina i gradova, a njihov je cilj da zajedničkim projektima iz europskih fondova povuku novac namijenjen ruralnom razvitku
Pogledaj originalni članak

 LEPOGLAVA - U lepoglavskom Domu kulture održana je druga skupština Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, grupacije koja okuplja jedanaest općina i gradova sjeverozapadne Hrvatske. Na skupštini su prihvaćeni statut i poslovnik LAG-a te plan rada za ovu godinu. Naglašeno je da se osnivanje LAG-a potaknuto europskim pristupom čiji je glavni cilj poticanje razvitka ruralnih sredina.

Osim gradova Lepoglave i Ivanca, LAG Sjeverozapad uključuje još devet općina s područja Varaždinske županije - Bednju, Cesticu, Donju Voću, Klenovnik, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Vidovec i Vinicu te civilne udruge i gospodarstvenike. Osim što su sve te sredine teritorijalno povezane, zajednički im je cilj unapređenje života i infrastrukture u ruralnim krajevima. Prva zadaća LAG-a bit će izrada strategije razvitka, koja je i propisana smjernicama resornog ministarstva i Europske komisije.  S obzirom na to da su za sufinanciranje projekata i aktivnosti potrebna velika novčana sredstva, radi njihova namicanja svi će gradovi i općine koji su članovi LAG-a plaćati mjesečnu članarinu. Ulaskom u EU našoj će se zemlji otvoriti strukturni i kohezijski fondovi, a EU je pripremila posebne natječaje kojim će LAG-ovima biti omogućen strogo namjenski novac iz fondova.

 

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.