Mljac, mljac! slogan je koji je posljednjih tjedana preplavio medijski eter i pokrenuo lavinu nagađanja među građanima, a mi vam prvi otkrivamo o čemu je riječ – o jedinstvenoj tržnici u zatvorenom prostoru – City placu, u sklopu zagrebačkog trgovačkog centra City Center One West koji radi 362 dana u godini.
Plaćanje i karticama
Ankete su pokazale da su dva glavna razloga zbog kojih građani ne idu na tržnicu radno vrijeme koje je ograničeno na jutarnje i rane poslijepodnevne sate i nemogućnost plaćanja karticama. Od četvrtka, 17. rujna, kad svoja vrata u 14 sati otvara City plac – tržnica u sklopu City Centera One West u Jankomiru, te isprike past će u vodu. Naime, tržnica, koja se prostire na 500 četvornih metara, radit će svaki dan do 21 sat, a na njoj će se nuditi isključivo proizvodi domaćih proizvođača.
Na dvadesetak štandova kupci će moći birati svježe voće i povrće, domaću tjesteninu, mliječne proizvode i jaja, proizvode od meda, meso i mesne prerađevine... Svaki vikend će se pak u sklopu placa održavati i svojevrsni sajam koji će propagirati jednu sezonsku namirnicu, i to po povoljnijim cijenama. Dakako, na većini štandova moći ćete plaćati kreditnim karticama.
Sve na jednome mjestu
– Tržnica je ponajprije namijenjena mladim ljudima koji zbog prezaposlenosti nemaju priliku kupovati na tržnicama, a žele se hraniti svježim i zdravim namirnicama. Ponuda autohtonih hrvatskih proizvoda bila je naš odgovor na njihove potrebe – objašnjava Damir Glad, voditelj projekta City plac.
Činjenica da je smješten u prostor poznatog i posjećenog trgovačkog centra posve je logičan korak budući da zbog prezaposlenosti danas svi žele da odlazak u kupnju bude što praktičniji i jednostavniji. To je bio drugi motiv za pokretanje tržnice. S obzirom na to da dolaze hladniji mjeseci, mnoge će veseliti i to što je riječ o placu u zatvorenom.
U vrhunsku ponudu nove prehrambene meke uvjeriti se mogu svi već sutra u 14 sati. Dođite i prvi saznajte o čemu to bruji cijeli grad.
>>Na Zelenu tržnicu po domaće grožđe
>>Mali plac na tavanu: Na Opatovini i crni češnjak te domaći kruh
Super, jako dobro! Jedino cega se bojim je da ce i taj plac biti krcat "domacim proizvodima" s fiktivnih OPGa. Tako to rade nasi ljudi..otvore OPG na racun neke unajmljene ili vlastite njive, tamo posade 2 reda rajcice samo da bi imali pokrice za osnivanke OPGa, a to ih oslobadja obveze izdavanja fiskalnih racuna a time i poreza i podlijeganja kontroli. Onda dodju na plac sa 500kg rajcice i gomilom drugog uvezenog smeca 7me klase i to prodaju pod Svoj domaci proizvod. Kontrole se trebaju drasticno povecati, a kazne upeterostruciti!