Žene napadaju

Jednoj razbojnici na nišanu bio zaštitar, druga uzela 700.000 kuna

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Jednoj razbojnici na nišanu bio zaštitar, druga uzela 700.000 kuna
03.03.2011.
u 00:02
Najvjerojatnije je riječ o Romkinjama. Obje su nižeg rasa, oko 165 centimetara, no nitko ih nije vidio u bijegu.
Pogledaj originalni članak

Opljačkana je još jedna podružnica Splitske banke u Zagrebu! Ovaj put dvije kradljivice naoružane pištoljem, s tkaninama preko lica i kapama na glavi, u utorak oko 17 sati "posjetile" su prostorije u Maksimirskoj nedaleko od Kvaternikova trga. Pljačku su obavile brzo i efikasno, a žrtava, na sreću, nije bilo.

Još nitko nije uhićen

Jedna je pazila na zaštitara iz zaštitarske tvrtke Tigar Cikatić, a druga je došla do pulta, djelatnici uperila pištolj u glavu i zatražila novac. Prestrašena, odmah joj je predala snop od sedamsto tisuća kuna, a razbojnice su potom pobjegle u nepoznatom smjeru. Obje su, neslužbeno doznajemo, nižega rasta, oko 165 cm, a navodno je riječ o Romkinjama.

Nitko u susjednim trgovinama nije ih uočio pri bijegu. Nadzorne kamere iz banke na očevidu je preuzela policija, a hoće li od njih biti ikakve koristi, tek će se vidjeti. Policija, naime, još nije riješila ni prethodne dvije pljačke te banke u Zagrebu. Inače, ovo nije prvi put da su se na Splitsku banku u Zagrebu namjerile žene.

Potkraj studenog prošle godine razbojnica, također nižega rasta i punije građe, s kapuljačom preko glave i maramom preko lica, sama je u uletjela u podružnicu na Laništu, točno preko puta Arene Zagreb, i "olakšala" je za 250 tisuća kuna. Pljačka je obavljena također u kasnim poslijepodnevnim satima. Kod ulaznih vrata zgrabila je voditeljicu poslovnice, uperila joj pištolj u leđa, a ostalim zaposlenicima zaprijetila da će je ozlijediti ako ne učine sve što traži. Kad su svi legli na pod, zaštitaru iz Tigra Cikatić naredila je da oružje položi na pult. Tijekom razbojstva od nekoliko minuta kradljivica je, kako su tada kazali očevici, djelovala vrlo uzbuđeno pa su stekli dojam da je riječ o narkomanki.

Djelovala je uzbuđeno

Splitska banka opljačkana je i u petak u Stonskoj ulici u Novom Zagrebu, a ukradeno je nekoliko stotina tisuća kuna. Ovaj put nije se radilo o ženama, već o dvojici maskiranih razbojnika, visine oko 180 cm. U Splitskoj banci nisu željeli komentirati sad već redovite pljačke poslovnica po metropoli.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BA
bandido
00:57 03.03.2011.

ma da, svalite krivicu na cigane i srbe i zdiove ko obicno... Cudno kak se pljacke dogadjaju od kad postoje ti \'zastitari\', prije toga nije bilo

OB
-obrisani-
02:03 03.03.2011.

U vremenima dogovorne ekonomije i pljačke su dogovorne

GO
gotama
23:17 04.03.2011.

imala je vibrator u gacama