Jedini izbor

Jelić: Nisam se mislio kandidirati, ali me situacija na to primorala

Foto: 'Kristina Stedul Fabac/Vecernji l'
Jelić: Nisam se mislio kandidirati, ali me situacija na to primorala
07.02.2012.
u 12:17
Vukelić je obilježio povijest i pritom jasno govorim ne budućnosti, a Turković je povukao ostavku na mjestu dopredsjednika – objasnio je Jelić
Pogledaj originalni članak

Ne smatram se apriori mladim političarom i zato se nisam mislio kandidirati za predsjednika karlovačkog HDZ-a. Međutim, situacija me na to primorala. O protukandidatima ne mogu govoriti jer su se čule samo nejasne poruke.

Oni su mogući, ali onda više neće biti izrečeni na predsjedništvu Gradskog odbora, a smatram da je to jedini pošteni način da se istakne kandidatura – rekao je karlovački gradonačelnik i aktualni predsjednik gradskog HDZ-a nakon održanog sastanka Gradskog odbora.

Uvjeren je u svoju pobjedu na izborima 17. ožujka. Kako kaže, ne bi ni išao u tu priču da ne vjeruje u pozitivan ishod. Pročitao je i izjavu Stjepana Turkovića koji je na njegov prijedlog da posao odradi do kraja mandata ipak povukao ostavku na mjestu potpredsjednika stranke. Osvrnuo se i na svoj odnos s Brankom Vukelićem. Napomenuo je da on provodi koncept koji je dao svoje.

 – Imamo korektan odnos, ali različito razmišljamo. Vukelić tako smatra da stranačku i izvršnu dužnost treba razdvojiti s čime se u teoriji slažemo. Međutim, sve dok imaš političku moć to je nemoguće provesti. Svi koji su bili participirali na nacionalnoj razini, na državnim je izborima jasno rečeno da to ne može proći. Vukelić je neosporna osobnost koja je obilježila povijest, ali pritom jasno govorim ne budućnosti – poručio je Jelić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar seneka
seneka
13:31 07.02.2012.

Onda bi se pak usrečili.

JA
jamadolac
19:01 07.02.2012.

Kandidiraj se za predsjednika HDZ-a pa se možda makneš iz ovoga grada !!!!