Lokalni parlamenti

Jelić se pozvao na častan rad, a Vučić demokraciju

Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
Jelić se pozvao na častan rad, a Vučić demokraciju
21.06.2013.
u 13:41
HSP AS je po koalicijskom sporazumu osigurao predsjednike Županijske skupštine, Željko Bokulić i Gradskog vijeća, Mihovil Stanišić
Pogledaj originalni članak

Jučerašnje konstituiranje skupštine Karlovačke županije, ali i karlovačkog Gradskog vijeća završeno je za manje od sata, bez rasprava i sa jednoglasnim odlukama. Tome u prilog svakako ide i činjenica da je HDZ sa koalicijskim partnerima, HSS-om, HSLS-om, HSPAS-om za oba lokalna parlamenta na izborima dobio većinu. Tako su u Skupštini županije od 43 vijećnika, njih 22 iz koalicije predvođene HDZ-om.

Koalicija predvođena SDP-om ima 14 vijećnika, laburisti tri, a HSP i Akcija umirovljenika zajedno po dva vijećnika. U Gradskom vijeću je od ukupno 25 vijećnika, njih 13 iz HDZ-ove koalicije.

 Jednoglasna imenovanja

 Deset ih je iz koalicije predvođene SDP-om, jedan laburist i jedan nezavisni vijećnik. Jednoglasno je za predsjednika Skupštine županije izabran Željko Bokulić, HSP AS, a zamjenici će mu biti Josip Zaborski, HDZ, te Boris Ožanić, SDP. Karlovačko će Gradsko vijeće iduće četiri godine voditi također HSP AS-ov Mihovil Stanišić, a mijenjat će ga Predrag Pavlačić iz HSS-a, te Marina Novaković - Matanić iz SDP-a.

 – Nadam se dobroj suradnji. Vjerujem da nećemo težiti sučeljavanju ni zbog čega drugoga osim zbog implementacije i oblikovanja dobrih ideja za dobrobit Karlovca kojemu svi služimo. Naše žrtve nisu niti približne onoj koju su podnijeli branitelji.

Osim toga, svatko od nas predstavlja barem tisuću ili čak dvije tisuće građana koji su nas izabrali kako bi im osigurali bolji život.To je velik i pozitivan motiv za vaš častan rad u koji ne sumnjam. Vodstvo grada bit će otvoreno, usmjereno na vaše dobre ideje - pozdravio je nove vijećnike karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

 Karlovački župan Ivan Vučić, koji će, kao i Jelić Marinu Kolaković i Dubravka Delića i iduće četiri godine uz sebe imati iste zamjenike, Josipa Šafara i Ivana Banjavčića, poručio je članovima Županijske skupštine da očekuje demokratsko okruženje u radu.

 Boljitak županije

 – Ono je, zapravo, kod nas tradicionalno, stoga sam uvjeren da ćemo zajedničkim snagama ponovno raditi na boljitku naše županije - kazao je Vučić.

 Nove je kolege u Skupštini pozdravio i Željko Bokulić, novi predsjednik iz Ogulina.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.