Kolumna

Jesu li HRT i Nova TV bili spremni za Linićevu konferenciju?

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Jesu li HRT i Nova TV bili spremni za Linićevu konferenciju?
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Ivan Starčević
29.05.2014.
u 15:00
Odličan HRT prenosio je čitav Linićev dugi monolog i sva novinarska pitanja, njegov govor analizirala je novinarka Eliana Čandrlić, a Nova TV prekinula je prijenos čim su novinari počeli rešetati Linića
Pogledaj originalni članak

Prije konferencije stekli smo pogrešan dojam da su HRT i Nova TV počeli borbu za gledatelje. Nova TV je najavila početak izravnog prijenosa pet minuta prije HRT-a, onda je HRT svoj prijenos pomaknuo za deset minuta, tako da počne čitavih pet minuta prije Nove, a onda su obje TV počele zajedno, ali se Linić prvi pojavio na ekranu HRT-a u trenutku dok je Mislav Bago na Novoj još bio zabavljen recitiranjem svoje najave. Nova TV Mislava Bagu najavila je kao svojeg komentatora u Rijeci, dok HRT po svojem običaju nije najavio nikoga, ali nam je uoči prijenosa pokazao svoju radijsku novinarku Elianu Čandrlić koja je s urednicom vijesti sjedila u zagrebačkom studiju i odgovarala na njena pitanja o tome što će se dogoditi u SDP-ovim prostorijama na riječkom Korzu.

Naivni gledatelji prijenosa Nove TV puno su očekivali od putovanja Mislava Bage u Rijeku, ali on je tamo sjedio i šutio kao i svaki drugi pripadnik sedme sile koji se nije usudio udariti tercu na opću tišinu dok je bivši ministar i sadašnji poštenjak Linić govorio bez kraja i konca – pune 52 minute. 

Jedino što se čulo bili su mladi glasovi koji su dolje na Korzu prosvjedovali, a od svih njihovih skandiranja najbolje se dalo razumjeti „Vrati pare, Liniću“. Demonstrante nismo vidjeli, jer su obje TV imale kameru fiksiranu na govornika – što i nije neki prizor za gledanje. Kad je počeo pravi događaj (novinarska pitanja), prestala su sva naša nadanja u neko natjecanje za gledanost. Nova TV isključila se već prije prvog pitanja, pa zato sve pohvale za profesionalnost idu isključivo HRT-u. Dobra stara državna televizija izgurala je prijenos do kraja, ponovo uključila voditeljicu i njenu gošću, pa smo mogli čuti, kao što je i red, ne samo događaj, nego i komentar. Epohalno. 

>> Linić: Pravi razlozi moje smjene su INA i kredit od 20 milijuna kuna tvrtki Mali biskviti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar Neron
Neron
15:25 29.05.2014.

Ovi što su se okupili pod prozorima i protestirali, vidio sam, imali su majice s porukama - i ja bih trebao vjerovati da su se oni samoinicijativno okupili i napadali Linića? Daleko od toga da sam na strani Linića - ovo što sada govori znao je i prije, puuuuno prije, ali mu je fotelja bila draža od istine - no čiji su ono "prosvjednici"? I sad zamislite da se ova konferencija, gdje je istina isplivala na vidjelo, održala PRIJE izbora? Liniću, da ti je stalo do Hrvatske, branio bi istinu bez kompromisa, a ne ovako - "istina kad meni paše"! Svima otkaz, SVIMA!

Avatar imotska115
imotska115
15:09 29.05.2014.

A gdi je Zoki, sigurno sprema kontra napad preko lijeve strane. Neznam tko ce mu sad biti kriv za njegovu nesposobnost i kriminal.

GO
google385
15:17 29.05.2014.

zorane odstupi nek te brani Stipeprof