BISKUP JEZERINAC U MARIJI BISTRICI OSUDIO ZAKON O MEDICINSKI POTPOMGNUTOJ OPLODNJI

Jezerinac: Crkvi je ovakav zakon o umjetnoj oplodnji neprihvatljiv

Jezerinac: Crkvi je ovakav zakon o umjetnoj oplodnji neprihvatljiv
04.10.2009.
u 14:31
Podupiremo svako nastojanje liječnika da pomognu bračnim parovima da dođu do djeteta pri čemu ne možemo prihvatiti način da se dođe do djeteta pod svaku cijenu.
Pogledaj originalni članak

MARIJA BISTRICA - Crkva se neće pomiriti s ovakvim zakonom o umjetnoj oplodnji, poručio je danas iz Marije Bistrice s vojnog hodočašća mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij.

- On je za Crkvu neprihvatljiv! Za nas je dijete od začeća čovjek u pravom smislu riječi i nikakav drugi zakon ne slaže se s Božjom voljom. Podupiremo svako nastojanje liječnika da pomognu bračnim parovima da dođu do djeteta pri čemu ne možemo prihvatiti način da se dođe do djeteta pod svaku cijenu pa čak i uništiti trovanjem drugih zametaka, jer ako želimo izgraditi Hrvatsku, ona mora biti izgrađena na sigurnim temeljima - rekao je u svojoj propovijedi biskup Jezerinac.

On je osudio i sebične roditelje, odnosno one obitelji «koje mogu imati djecu, a ne žele ih imati kao da su djeca teret».

Mnoga djeca žive u obitelji kao samotnjaci, jer nemaju braće i sestara. Statistike potvrđuju da se brakovi bez djece češće raspadaju. To pitanje pokreće i druga brojna pitanja kao što su kršćansko vrednovanje braka i obitelji, poštovanje sakramenta ženidbe, odgoj mladih, posebno njegovanje moralnih vrijednosti u našem društvu. Nezaobilazno je pitanje zaštite djeteta od njegova začeća pa sve do smrti - rekao je biskup.

«Bijela kuga» je, kako je rekao, jedan od najvećih problema suvremene Hrvatske.
Tko će, na osnovu spomenutih statistika, urediti hrvatski mirovinski sustav - zapitao se biskup Jezerinac i dodao da «kuća ne može biti stabilna, ako nije postavljena na sigurne temelje jednoga naroda i čovječanstva».

Jake i sretne Hrvatske nema bez jakih, fizičkih i moralno zdravih zadovoljnih hrvatskih obitelji, a njih neće biti bez čestitih i zdravih pojedinaca i bez zdrave i valjane djece, rekao je blaženi kardinal Alojzije Stepinac.

Stoga je jasno da bez brojnih čestitih obitelji neće biti u mogućnosti da opstane i da preživi ovaj narod - poručio je biskup Jezerinac, dodavši da u obitelji koja je otvorena životu i s ljubavlju prihvaća život, može čovjek sazrijevati za dobrog građanina i dobrog kršćanina.

Takve obitelji odgojile su mnoge naše branitelje, spremne na žrtvu vlastitog života u obrani Domovine - poručio je mons. Jezerinac sa 17. hodočašća hrvatske vojske i policije.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 76

Avatar neidemdalje
neidemdalje
17:58 04.10.2009.

dao sam si truda već nekoliko puta napisati komentar upriličen sve češćim nasrtajima katoličke crkve u život svih ljudi uključujući ateiste i vjernike neke druge vjere. crkva u hrvata skriva se iza 90 % opredjeljenih stanovnika hrvatske koji su katolici na papiru. stvarnih katolika koji žive kršćansku vjeroispovjest je daleko manje. nije moje da procjenjujem njihov stvarni broj ali zar ne mislite da su 90 % stvarni vjernici da bi u ovoj državi onda trebalo biti manje kriminala , korupcije , ubojstava, silovanja i ostalih kršenja zakona kao državnih tako i crkvenih. najžalosnije je vidjeti političku elitu kako nazoči sve češće na misama a isti su akteri svih mogućih kriminalnih afera. crkva je davno postala trgovačko društvo sa cjenikom za svaku prigodu koju bi svaki krščanin trebao obaviti od svoga rođenja do smrti. no kao trgovačko društvo trebali bi se baviti svojim klijentima a ne tjerati na kupnju one koji nisu zainteresirani za njihovu robu ili usluge. ne dozvoljavam da me netko pa bili to i svećenici ma koje vjere svrstavaju na dno ljudskosti i ne dozvoljavam nekome da me smatra manje čovjekom od nekog vjernika bez obzira kojoj vjeri pripadao.

TU
turopolje
15:19 04.10.2009.

-:\"Jezerinac: Ne dopuštamo izgradnju Hrvatske trovanjem ljudskih zametaka!\" Ali zato dopustamo trovanje Hrvatske nuklearnim otpadom, odbacivanje dotrajalih eksplozivnih naprava NATO-a u Jadran i ostala trovanja koje nam sirokodusno daruje NATO i EU.

SM
SMITSMIT
15:05 04.10.2009.

turopolje.... ako odeš u šumadiju tamo je sve lepo...moreš pevati po šumama i gorama...Ali povedi pipo_zlobu neka ti lovi ribu na toj bradatoj reci,a kasnije se morete i oženiti glede podjele režija....