NEOČEKIVAN POTEZ

Joe Biden iznenadio Amerikance: U govoru pohvalio Trumpa i njegovu administraciju

Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
Joe Biden iznenadio Amerikance: U govoru pohvalio Trumpa i njegovu administraciju
22.12.2021.
u 13:12
Zahvaljujući mojoj administraciji i teškom radu Amerikanaca mi smo bili predvodnici u cijepljenju - kazao je Joe Biden
Pogledaj originalni članak

Američki predsjednik Joe Biden održao je ovog utorka govor vezan uz pojavu omikrona, novog soja COVID-19 te koje bi mjere mogle očekivati njegove sugrađane. Mnoge je pak iznenadilo to što je u svom govoru pohvalio Donalda Trumpa, ali i njegovu administraciju. 

- Dobio sam svoju booster dozu čim su bile raspoložive, a prije koji dan bivši predsjednik Trump objavio je da je on sam primio svoju booster dozu - kazao je Biden i nastavio: - To je jedna od nekoliko stvari oko kojih se ja i on slažemo. Ljudi koji su primili booster dozu imaju visoku dozu zaštićenosti. Pridružite im se. Pridružite se nam. 

U govoru se dotaknuo i bivše administracije te ju je pohvalio. 

- Želim biti jasan. Zahvaljujući prijašnjoj administraciji i našoj znanstvenoj zajednici, SAD je bila jedna od prvih zemalja koja je dobila cjepivo. Zahvaljujući mojoj administraciji i teškom radu Amerikanaca mi smo bili predvodnici u cijepljenju - kazao je Joe Biden, prenosi CNN.

VIDEO:COVID potvrde nisu protuustavne. Šeparović: Naložili smo da ubuduće Stožer mora obrazložiti svaku odluku

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

HO
homophob
18:50 22.12.2021.

Nije mogao ignorirati sve dobro sto je Trump ucinio oko Korone! Zatvorio je granice putnicima iz kontaminiranih zemalja. Najprije su ga za to nazivali pogrdnim imenima ali kasnije su ti ucinile sve zemlje! Naredio je da drzava placa SVE troskove lijecenja i cjepljenja zaraze pa su i ostale drzave morale slijediti njegov primjer. Sve stanovnici svijeta koji zive u drzavama s tzv. “besplatnim zdravstveni osiguranjem” ako se zele cjepiti protiv gripe ili upale pluca moraju posegnuti dodatno u svoju lisnicu ali ne za Koronu! To je hvala Trumpu!