STIŽE PROMJENA

Još danas prženje, a od sutra i 10-ak stupnjeva niže temperature, bit će pljuskova i grmljavine

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Jutarnji pljusak konačno rashladio Zagreb
16.08.2021.
u 11:23
'Svježije' vrijeme trebalo bi potrajati do vikenda nakon čega ponovno slijede vrućine, ali ne ovako paklene kao do sada
Pogledaj originalni članak

I dok se danas očekuje vrhunac toplinskog vala te će se veći dio Hrvatske pržiti i na više od 35 stupnjeva, sutra se u kontinentalnom dijelu Hrvatske očekuju i 10-ak stupnjeva niže temperature.

Za danas je tako za Slavoniju najavljeno do 36 stupnjeva Celzijevih, dok će sutra najviša dnevna temperatura biti do 25. Slična je situacija i za središnju Hrvatsku gdje će biti i koji stupanj 'hladnije'.

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom, glavninom u prvoj polovini dana, te zamjetno svježije. Ponegdje može biti izraženijih pljuskova, lokalno i nevremena, najavljuje DHMZ.

U Dalmaciji u drugom dijelu dana prolazno naoblačenje uz moguću kišu i neverine osobito u unutrašnjosti. Zapuhat će slab i umjeren, u noći mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu na jugu slabo i umjereno jugo, a drugdje bura s jakim, uglavnom podno Velebita i olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 27 °C, na sjevernom dijelu malo niža. Najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu između 27 i 33 °C.

 

Zbog mogućeg grmljavinskog nevremena za sutra je upaljen i žuti alarm za veći dio Hrvatske, a nevrijeme je u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj i gospićkoj regiji moguće do 12 sati.

Za riječku regiju i Kvarner žuti alarm je upaljen i zbog jakog vjetra koji će puhati.

Jug Hrvatske, splitsko i dubrovačko područje i dalje će se pržiti na iznimno visokim temperaturama zbog čega je za dubrovačku regiju upaljen crveni meteoalarm, a za splitsku narančasti.

U unutrašnjosti bi osvježenje trebalo potrajati do vikenda nakon čega opet stižu vrućine.

'Svježije' bi od utorka trebalo biti i na Jadranu gdje najviše dnevne temperature ne bi trebale prelaziti 30 stupnjeva Celzijevih.

VIDEO Evo kako rashladiti automobil tijekom ljetnih vrućina

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
13:22 16.08.2021.

A kao da sam u cadu zadnja 2 mjeseca